Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 55 Antal kommentarer: 7 Antal følgere: 1 Følg denne blog

Ringhotel Central - det är bara läckert!

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 417 gange
Oprettet: 08-11-2016

Min historia startar på studieresans andra dag: Efter en spännande dag i det sydtyska vinlandet, fyllda med smakfulla vinupplevelser och 6 spännande hotellbesök, var jag redo att packa upp min resväska och ta av mig mina annars så perfekta skor ( … som jag för resten har suttit i en halvlång kö för att få tag i – ja, du kan kanske märka, att jag inte precis är typen, som reser runt Mosel, men hellre dricker en lite för grön kopp te på ett hippt café på Hamburgs coolaste kvarter).

När vi kom till Ringhotel Central, möttes vi av en rustik och traditionell fasad. Även om skuggorna var långa och mörkret sänkte sig på himlen, kunde man ändå ana charmen som strömmade ut genom den öppna hotellentrén. När jag klev in genom dörren, kom jag in genom restaurangentrén (och inte genom lobbyn) och kom in i den romantiska restaurangen, där man satt och njöt av det tyska köket och inte minst de ädla sydtyska vinerna, som i princip var odlade utanför hotellets väggar.

Nu vill jag gärna berätta, att min tyska inte är mycket bättre, än vad man kan förvänta av en 7:e klassare ( … men jag är istället kanonbra på att blanda färger – jo, jo, man är väl grafiker), så den första utmaningen var att få fatt i nyckeln till mitt rum. Innan jag kom så långt som att säga något på tysk-engelska-danska (med hårt uttal), möttes jag av en mycket välkomnande hotellvärd, som tog mig under sina vingar och innan jag hann säga något, stod jag med en hotellnyckel och var på väg upp till rum nr. 5. Det där med att vara tursam, det är jag i ett nötskal och så även denna gång, jag inkvarterades på ett läckert enkelrum, med allt vad mina trötta resefötter kunde drömma om.

Utifrån namnen Ringhotel Central kan man utläsa att hotellet ligger rätt central och det märkte jag tydligt då jag ville öppna fönstret för att få in lite luft, innan mina för övrigt rätt dyra skor tog det mesta av syret på rummet. Jag stack ut huvudet och med en blick mot vänster kunde jag se ner mot staden torg, där julmarknaden så smått börjat göra sin entré. Under vårt besök i Rüdesheim var det vinfestival och från torgets trubadurer anade jag en låt av ”Lord of the Dance” – och jag vill gärna tillägga att JAG ÄLSKAR ”LORD OF THE DANCE”.

Innan jag skulle laddas upp med en god natts sömn, skulle jag gå igenom alla de sociala medierna: Jag skulle ju helst inte missa något. Och för att slippa för ännu en roaming-skandal, kopplade jag upp mig på hotellets gratis Wi-Fi. Det kan ju vara lite trögt ibland i utlandet, men på Ringhotel Central var det inga problem, och det fanns en bra guide på rummet, skriven på både engelska och tyska.

När jag slog upp ögonen lördag morgon och var redo att lämna mitt hotellrum, gick jag direkt till frukostbuffén. Jag är en stor fan av frukost och inte minst: Nutella. Frukostrestaurangen ligger i en nyare del av hotellet och den erbjöd allt från våfflor till ägg och bacon, perfekt för de flesta morgontröttas hjärtan! Jag stoppade i mig två Nutella-smörgåsar, så jag fick lite socker i blodet, när det sydtyska landet åter igen skulle utforskas under resten av dagen. Hade det varit ett par grader varmare, hade jag nog ätit min frukost på hotellets terrass, som ligger mittemot hotellets trädgård, som bland annat bjuder på fikonträd – det du!

Nog med prat … Hotellet var totalt sett en härlig upplevelse. Allt från hotellets egen trädgård till deras bibliotek. Allt från ägarens trevliga sätt att vara på, till det doftande schampot de hade på badrummet ( … ja, jag är en 27-åring, som faktiskt gillar att schampo doftar av blommor).

Ska du ner och se julmarknader i Rüdesheim? Eller njuta av det tyska vinet, där du stensäkert kan få en tallrik Rieslingssoppa till? Behöver du inte komma iväg och koppla av och se lite på Rhen? Eller kanske har du lust att prova en danskväll i Drosselgasse? Oavsett vilket smak du har, så är Rüdesheim och Ringhotel Central helt klart värt ett besök.

Nu är det din tur!

Andreas, grafiker på Happydays 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Hotel Central
;