Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 55 Antal kommentarer: 7 Antal følgere: 1 Følg denne blog

Rhen från sin bästa sida i Rüdesheim

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 333 gange
Oprettet: 04-11-2016

Rheinhotel Rüdesheim

En vacker höstdag besöker jag Rheinhotel Rüdesheim, som ligger en kort promenad från själva centrum, i mycket charmiga staden Rüdesheim am Rhein, och helt tätt på Rhen. Alla höstens färger fyller fortfarande blomsterlådor och omgivningar, samt luften är krispig och fräsch. Mitt första intryck är: åh - vad fräscht! Välhållet och rent, här har man koll på läget, tänker jag vidare. 

Jag blir väl bemött och mottagen vid ankomst, och också innanför dörrarna, är det rent och fräscht - för mig lite i sydfransk stil, med klinker på golvet i restaurangen i varma och ljusa terrakotta toner. Enkelt inrett, och med lite sidenblommor, som verkar vara genomgående tema på dessa breddgrader, fast smakfullt. Vinlådor och tavlor i inredningen, avslöjar vilket rikt vinområde jag är på besök i, och den stolta traditionen som ligger bakom produktionen. Vinbaren verkar trevlig och det är inbjudande att man kan sitta ner och prata igenom dagens upplevelser här, att njuta stämningen lite mer innan man drar sig tillbaka på rummet.

Kan också föreställa mig när det är lite varmare, att sitta ute på den mysiga uteplatsen, och njuta hotellets egenproducerade viner. Innanför uteplatsen, hittar man ett fint litet wellnessområde, med stor bubbelpool, olika bastu, mycket fint och rent – skall helt klart avprovas! Skönt efter en dag när man har gått eller cyklat många kilometer, att kunna lösa upp spänningar i sina muskler här.

Rummen är fina, rymliga och ljusa, och är också i jordnära och varma färger, som i restaurangen. Badrummen, som jag tycker är något av det viktigaste – är också fräscha och rena. Plats i garderober till kläder och plats till att man inte skall ”klättra” över sina resväskor.

Så allt i allt, med bra läge i denna mysiga stad, fräscht hotell, härlig bubbelpool och bastu – jag stannar gärna kvar lite längre… 

Anna på Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Rheinhotel Rüdesheim #Rheinhotel Rüdesheim