Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Åsa Nilssons Rejseblog

Åsa Christina Nilsson
Blog oprettet: 01-06-2016 Blogindlæg i alt: 2 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 2 Følg denne blog
Restips Värmland: Mårbacka och Rottneros
12-06-2014
Dette indlæg er læst 238 gange

Ska du resa till Värmland i sommar får du inte missa ett besök på Mårbacka och Rottneros Park.

I min barndom gjorde mina föräldrar en resa till Mårbacka och Rottneros Park i Sunne tillsammans med mig och mina syskon, det var en utflykt som gjorde starkt intryck. Värmland är ett fascinerade landskap med stora lummiga skogar, förtrollande vackra sjöar och många sevärdheter.  

”-Jag skulle aldrig blivit författare om jag inte vuxit upp på Mårbacka med dess åldriga sedvänjor, dess rikedom på sägner, dess milda vänliga människor”. Citatet kommer från den kända författarinnan Selma Lagerlöf som föddes på Mårbacka år 1858. Det vackra hemmet är bevarat som en minnesgård och visas fram vid guidade visningar, upplev också den frodiga trädgården och besök det pittoreska lilla caféet som är öppet kl. 10-16 varje dag under sommaren. Samma öppettider har också den lilla gårdsbutiken där du kan köpa böcker av Selma Lagerlöf, samt konsthantverk och souvenirer.

Läs mer om Mårbacka här

Rottneros Park är en unik skulpturpark i Sunne med nyskapande trädgårdsformgivning och sköna naturparker i en härlig kombination. Under sommaren är skulpturparken med café och butik öppet varje dag kl. 10-18 och här finns också en populär lekpark för barnen som är öppen kl. 10.30-15.30.

Läs mer om Rottneros här

Jag önskar dig en skön resa till denna vackra del av Sveriges avlånga land.

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.