Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Resblogg av Happydays inköpare

Resblogg av Happydays inköpare
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 13 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 3 Følg denne blog

Peschiera vid Gardasjön i Italien

Sidst opdateret: 20-11-2021
Dette indlæg er læst 1181 gange
Oprettet: 07-05-2014

Restips från Jørgen - vår inköpare i Italien

Gardasjön är Italiens största sjö och har genom årtionden varit ett uppskattat klassiskt semestermål för hela Europa och inte minst för skandinaverna. Speciellt de senaste 3-4 åren har området upplevt en stor stigning av turister som kör hit själva, vilket kan göra vägarna runt sjön ganska proppade under juli månad. Mellan bergen – är naturen himmelskt vacker. Här har du möjlighet för att resa utanför säsongen och då är det mycket lugnare på vägarna.

Peschiera sul Garda ligger i den sydöstligaste delen av Gardasjön och består av en gammal och en nyare stadsdel. Den gamla stadsdelen är fortfarande delvis omgiven av den gamla stadsmuren som härstammar från 1500-talet och i de små ringlande gatorna finner man många butiker, restauranger och barer.

Väster om stadskärnan sträcker sig strandpromenaden i riktning mot Sirmione, där du kan promenera omkring i skuggan av träden och njuta av utsikten över sjön, en gång i veckan är det också marknad här.

Från Peschiera kan du också ta turen med buss runt sjön eller en båttur till en av de många små trevliga städer som ligger längs med hela sjön. Staden är en central utgångspunkt för besök i Verona, Venedig eller Milano, då du här som ett av de enda ställen vid Gardasjön har en tågstation med riktigt goda förbindelser. För barnen är staden en riktig höjdare då Italiens största nöjespark Gardaland samt en film- och vattenpark ligger precis utanför stadskärnan.

Text: Jørgen Jacobsen – Happydays inköpare i Italien

 

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Gardasøen