Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 214 Antal kommentarer: 61 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Panoramautsikt över Lübeck

Sidst opdateret: 22-11-2021
Dette indlæg er læst 385 gange
Oprettet: 06-11-2015

Happydays personal har varit på studieresa för att hitta de bästa restipsen till dig samt för att undersöka och testa flera av våra hotell i den tyska delstaten Schleswig-Holstein.

Vi var borta en helg i oktober och sent fredag kväll ankom hela gänget med buss till vårt hotell i Lübeck – som också skulle vara vår bas under hela helgen – nämligen Hotel Vier Jahreszeiten. Hotellet har ett perfekt utgångsläge, för upplevelser i den stämningsfulla hansastaden Lübeck samt för utflykter i den omkringliggande nejden.

Hotel Vier Jahreszeiten är ett modernt cityhotell, med en fantastisk panoramautsikt från hotellets restaurang och takterrass på åttonde våningen. Utsikten skulle provas också på ankomstkvällen och man fick då en fin översikt över Lübeck by night – även om det var lite dimmigt ute. Som kuriosa kan nämnas att barmästaren i baren, som tillhör utsiktsrestaurangen, är tysklandsmästare i drinkblandning – vi beställde några spännande och välsmakande drinkar, som också var mycket välskakade.

Hotellet ligger knappt två kilometer från Gamla stan, och du kan lätt promenera dit på under en halvtimma, förhör dig eventuellt i receptionen angående busstider eller beställning av taxi. Kommer du med bil, ingår det en parkeringsplats i hotellets egen parkeringskällare och det finns möjlighet för offentlig parkering utan några större problem också i centrum av staden.

Den historiska staden, som doftar av söt marsipan och salt sjöfartshistoria, finns med på UNESCOs lista över världsarv och man kan tillbringa timmar med att utforska alla pampiga kyrkor, beundra den vackra stadsporten Holstentor – som är staden Lübecks signum eller bara strosa runt och märka den medeltida stämningen som vilar över gator och torg. Vi fick hela Lübecks historia berättad för oss under en guidad kanalrundfart runt Lübecks altstadt, som ligger på en liten ö – det var en sightseeingtur som verkligen kan rekommenderas.

Missa heller inte ett besök på Café Niederegger och smaka på något av deras läckra bakverk eller varför inte en kopp kaffe eller te med smak av marsipan!

Åsa på Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Lübeck