Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 58 Antal kommentarer: 10 Antal følgere: 4 Følg denne blog

Paj utan botten med kyckling och bacon

Sidst opdateret: 21-11-2021
Dette indlæg er læst 785 gange
Oprettet: 10-06-2015

Brieost ger karaktär och krämighet till denna kycklingpaj, som Matklubben kastade sig över i onsdags. Och som ett extra plus kan den tillagas direkt i stekpannan. 

Mat till 4 personer - arbetstid cirka 1 timme

Pajdeg
Ca. 2 dl. grahamsspeltmjöl (eller liknande mjöl)
75 gram smör

Mixa och tillsätt vatten (matsked) tills det binder.

Sätt på kylning i 30 minuter

(gör ev. lite extra deg)

Fyllning:

1 paket bacon, 140 gram
1 gul paprika
1 röd paprika
Köttet från 1 grillad kyckling, ca 400 gram
200 gram brieost
½ kruka färsk timjan
1 ägg till pensling
Ca 3 msk blandat av havssalt, citronpeppar, krossad rosépeppar och hackad färsk timjan
Olja till stekning

Så här gör du:

1) Sätt ugnen på 200 graders värme

2) Kör alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare tills det har bildats en deg. Knåda ihop det sista snabbt för hand. Låt vila i kyl cirka 30 minuter. Kavla ut ett runt lock, cirka 28 cm i diameter, som är lika stort som en stekpanna.

3) Tärna baconet och dela paprikorna i mindre bitar. Stek det mjukt i lite olja. Lägg baconet, paprikan och kycklingköttet i en gjutjärnspanna eller en rund ugnsform, ca 28 cm i diameter. Skiva brieosten och fördela över blandningen. Hacka timjan och strö över.

4) Lägg pajlocket över formen och tryck ner kanterna på degen innanför formens kant. Pensla med ett uppvispat ägg. Strö över en blandning av havssalt, citronpeppar, krossad rosépeppar och färsk timjan.

5) Baka mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Smaklig måltid!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
07-05-2015 18:31skrev Britt-Marie Påhlsson
Vilken jättegod paj!! Eftersom jag hade planerat paj till ikväll, hoppade jag på denna när jag såg receptet. Och det ångrar jag inte!
;