Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 247 Antal kommentarer: 67 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Österrike i blommornas tecken

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 358 gange
Oprettet: 29-06-2016

I går hamnade vi så på toppen av Schmittenhöhe, bara genom att gå den motsatta vägen, som var mer uppförsbacke än nerförsbacke. Längs hela bergsryggen, har man placerat stora och spännande konstverk – utförda av olika konstnärer – som uteslutande uttrycker sin konst med naturliga material. Man har också överallt skurit ut flora eller fauna i stora trästycken, som föreställer allt det som växer eller lever på platsen, vilket levande berättar om plantorna och djuren här.

Då vi imorgon åter reser mot Tyskland, hade jag bespetsat mig på att få några blomsterbilder ifrån landet med mig hem. Det måste verkligen vara mycket prestigefullt att ha vackra blommor i altanblomsterlådorna här nere. De är helt fantastiska och jag förstår verkligen inte, hur man får fram sådana praktfulla exemplar, som här är tillfället. Vi reste bl.a. till Saalfelden för att uppleva blomsterprakten. På torget var det Bauernmarkt, som är en marknad med lokala produkter och det var härligt att se den livliga handeln där allt möjligt var till salu. På en plats såg vi en prakt utan dess like, och varför var de så vackra, jo, de hade fått svävande regnjackor på. På hemvägen besökte vi en stor plantskola och det var självklart överdådigt vackert, och plantskoleägarens hus som låg på platsen, var översållat av fina blommor.

Ja, här sitter jag på balkongen, tittar ut över sjön och njuter av de snöklädda alptopparna, kikar på bergbanorna som så ofta tog oss till skrämmande höjder med alla de praktfulla panoramavyerna. En vecka i alperna är snart slut och det har varit förstklassig med tanke på service, vänlighet och mat och sist men inte minst det fantastiska läget, med tillhörande utsikt.

Text och bilder: Trine Holm

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
02-09-2017 11:49skrevUlla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina
02-09-2017 11:47skrevUlla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina

Tags på indlægget

#Østrig
;