Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Vi älskar Tyskland!

Vi älskar Tyskland!
Blog oprettet: 09-11-2017 Blogindlæg i alt: 18 Antal kommentarer: 1 Antal følgere: 0 Følg denne blog

Nordtysklands fruktträdgård i Altes Land

Sidst opdateret: 21-11-2021
Dette indlæg er læst 2311 gange
Oprettet: 31-07-2019

Ett förbisett och överkomligt resmål för svenskar

Altes Land är det område som ligger söder om Elben i den tyska delstaten Niedersachsen. Det är ett populärt semesterområde och kallas också för Nordtysklands fruktträdgård. Här blommor över 15 miljoner träd av äpple, päron och körsbär under våren, och på sommaren och hösten dignar träden av frukter på det 170 km² stora området beläget mellan Hamburg och Stade.

 

Utflyktsmål i fruktparadiset

Området drar varje år till sig massor av turister bland annat till fruktplantagerna som breder ut sig längs Elben. Här kan man beundra forna tiders välstånd på de rikt dekorerade korsvirkeshusen och gårdarna med stråtak. Fruktgårdarna slår upp sina dörrar för besökare med gårdsbutiker och caféer där man stolt visar fram sina lokalt producerade fruktdelikatesser i form av bl.a. must, sylt och vin.    

 

Svenskstaden Stade i Altes Land

Huvudorten i regionen heter Stade och det är en mycket sevärd stad. Stade var hansastad under medeltiden, och hade en belägenhet som var mycket fördelaktig under dåtidens handel. Svenskarna erövrade Stade under 30-årskriget på 1600-talet och gjorde den till en fästningsstad. Den gamla stadsdelen är fortfarande omgiven av vallgravar med gamla mysiga kullerstensgator inramade av vackra trappgavelhus.

 

En avstickare till Hamburg

Passa också på att besöka den spännande hamnstaden Hamburg som har mängder av spännande sevärdheter för både stora och små. Besök Hamburgs domkyrka, se sjön Alstern och den sedan 2015 världsarvslistade stadsdelen Speicherstadt med de gamla packhusen. Här ligger också en av Tysklands populäraste turistattraktioner, Miniatyr Wunderland, som är en modelljärnvägsanläggning – världens största i sitt slag.

 

Se alla våra hotell i Niedersachsen och upplev själv Nordtysklands fruktträdgård

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Niedersachsen Nord #Bremen #Bremerhaven
;