Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 243 Antal kommentarer: 66 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Museums-söndag: Gratis entré till Berlins museer

Sidst opdateret: 05-07-2022
Dette indlæg er læst 1222 gange
Oprettet: 05-07-2022

Få fri entré på Berlins museer – med konceptet Museumssonntag hälsar över 60 toppklassmuseer i Berlin välkommen med gratis entré varje första söndag i månaden.

Museerna som ligger i de olika berlindistrikten bjuder in till en spännande upplevelse för både stora som små, med olika aktivitetsprogram och teman som konst, design, natur, vardagskultur, teknologi och historia. Det kommer att finnas något för alla smaker och du behöver inte vara den stora museumsentusiasten för att uppskatta ett besök – tvärtemot är tanken bakom konceptet att ge alla en möjlighet för att uppleva alla pärlor i Berlins museums- och kulturinstitutionsvärld.

Besök den världsarvlistade Museumsinsel som ligger vid floden Spree, i hjärtat av Berlin. På ön finns det fem mycket populära museer, bland annat Neues Museum som hyser Ägyptisches Museum med den helt otroliga samlingen egyptisk konst med antika skulpturer, mumier och krukor.

Jüdisches Museum Berlin är ett av Europas största judiska museer som berättar om judarnas historia och kultur i Tyskland genom över 1.000 år. På det zick-zack-formade museet finns det interaktiva utställningar och klaustrofobiska rum som berättar om forntidens barska händelser.

Ett av Berlins stora konstmuseer är Gemäldegalerie där du kan uppleva några av världens finaste samlingar av europeiska målningar från 1300 till 1800-tal med bland annat Rembrandt, Jan van Eyck, Raphael och Peter Paul Rubens.

Missa heller inte Tyskland största naturhistoriska museum Museum für Naturkunde där du får en fantastisk inblick i de förhistoriska djurens utveckling genom tiden. Här kan du också tappa andan inför anblicken av ett av världens största uppställda dinosaurieskelett.

Det finns massor av museum i Berlin och det kan vara svårt att välja mellan det stora utbudet.

Bokning av gratis entrébiljett
De flesta museum kräver att man har förbokat biljett. Detta gäller för alla besökare, också barn och spädbarn. Biljetterna kommer att vara tillgängliga en vecka innan den kommande Museumssonntag på konceptets hemsida. På hemsidan kan du också se de museer som inte kräver förbokning. Var dock uppmärksam på att det då kan vara väntetid vid entrén, om du inte förbokar en biljett på dessa museer.

Se listan med alla museum, vilka tema de har och boka eventuellt en biljett här

Hämta en karta över alla museer här

Användning av munskydd på museum
På de flesta museer i Berlin ska man fortfarande använda munskydd. Ta därför med munskydd i väskan för säkerhets skull.

Kommande söndagar med fri entré
Söndag den 3 juli 2022.
Söndag den 7 augusti 2022.
Söndag den 4 september 2022.
Söndag den 2 oktober 2022.
Söndag den 6 november 2022.
Söndag den 4 december 2022.

Monument med fri entré
Berlin har också flera sevärda monument med fri entré varje dag. Besök bland annat minnesmärket över de judiska holocaust-offren med 2.711 stenpelare till minne om de nästan 6 miljoner européer som dog i nazisternas utrotningskampanj. Eller besök East Side Gallery där du kan beundra alla konstverk på den 1.316 meter långa resten av Berlinmuren.

Se alla monument i Berlin med fri entré här

Se våra hotell i Berlin här

 

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Berlin #Kulturperler #Miniferie