Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 55 Antal kommentarer: 7 Antal følgere: 1 Følg denne blog

Moselmagi på Hotel Fritz

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 309 gange
Oprettet: 03-11-2016

Happydays personal har varit på studieresa för att hitta de bästa restipsen till dig samt för att undersöka och testa flera av våra hotell vid Mosel och Rhen i den tyska delstaten Rheinland-Pfalz.

Området

Branta vinterrasser, romantiska borgar på bergstoppar, idylliska korsvirkesstäder och ädelt vin, det sägs vara huvudingredienser i denna vackra del av Tyskland. Krydda det med vandringsmecka, cykelparadis, gästfrihet, god mat och glada människor – det låter nästan för bra för att vara sant, eller hur?

Nu var det min tur att med egna ögon att se om ovanstående beskrivning av det romantiska vinlandet nr. 1 höll måttet. Som vanligt när Happydays reser på en studieresa, har vi ett fullspäckat schema med massor av hotell att besiktiga – och det gör vi grundligt. Alla våra hotell är från början besökta av en inköpare, som tar sig med alla intryck hem – men många öron och ögon, ger en djupare och mer äkta beskrivning av våra hotell.

Hotel Fritz

Jag fick äran att blogga om vårt besök på Hotel Fritz, som ligger vid Mosels brädd. Läget är lugnt, det är endast en lätt trafikerad väg mellan hotellet och floden och ner mot floden breder en gräsmatta ut sig, där det är möjligt att slå sig ner och njuta av vattnet och båtarna som flyter förbi. Dessutom är det endast 3 kilometer in till den stora turistmagneten Cochem, som fullkomligt svämmar över av besökare under sommaren. Ut mot Mosel vetter också hotellets terrass där man kan koppla av med ett kyligt glas Riesling medans man njuter av livet.

Vi fick ett hjärtligt mottagande på detta hotell, som drivs av bröderna René och Pierre Fritz. I denna vistelse ingår det bland annat en vinprovning för våra gäster – och det skulle vi så också få lov att prova på. Nere i vinkällaren togs vi emot av den lokala vinodlaren Egon Hess, hemmahörande i Bruttig-Fankel, som inspirerande berättade om sina egenproducerade viner – det märktes att han var stolt över dem och han hade flera små anekdoter som hörde till. Typiska kvalitetsrieslingviner med både syra och fruktiga inslag, de smakade verkligen gott – till det serverades ett gott hembakt bröd med en lokal färskost.

Därefter fick vi titta närmare på de olika faciliteterna, vi startade med hotellets välrenommerade restaurang Fisch-Fritz, som ligger innanför terrassen, också den med utsikt över Mosel och här serveras man i första hand olika fiskspecialiteter, men det finns också flera goda kötträtter för dem som hellre vill ha det. Man har också ett fint vinkort med kvalitetsviner, som man kan botanisera bland – och självklart tysk öl för dem som hellre vill ha det. Jag pratade en stund med en av servitriserna och hon framhöll speciellt det sammansvetsade serviceteamet som jobbar på hotellet, de har det roligt tillsammans och det avspeglar sig också i stämningen på hotellet.

Hotellrummen, som är av enklare standard, innehöll precis det de skulle och några av rummen har balkong eller terrass. Men det är inte för att hålla semester på ett hotellrum som man kommer hit, nej, här är det den sköna belägenheten precis ner till Mosels brädd, den välrenommerade fiskrestaurangen och närheten till turistmagneter som Cochem (3 km) och Beilstein (5 km) som är höjdpunkterna.

Avslutningsvis

Jo, det här var verkligen ett trevligt hotell och den perfekta semesterdestinationen för alla livsnjutare, hit vill jag gärna komma igen och utforska detta vackra sagolandskap lite närmare.

Åsa på Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Hotel Fritz #Hotel Fritz