Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 55 Antal kommentarer: 7 Antal følgere: 1 Følg denne blog

Mosel i färgsprakande höstprakt

Sidst opdateret: 22-11-2021
Dette indlæg er læst 457 gange
Oprettet: 10-11-2016

Hotel & Weinhaus Gonzlay

En vacker höstdag i oktober ankommer mina Happydayskollegor och jag till vårt första hotellmöte utav många. Vi har åkt buss i ett par timmar och det är gött att få komma ut och sträcka på benen.

Det första som möter min blick är hotellets balkonger som är pyntade med vackra blomsterlådor, precis så som jag uppfattar ett typist tyskt hotell. Hotellet kikar fram ur den gröna bergsluttningen, och när jag vänder mig om möts jag av en spegelblank Moselflod med en bakgrund av vinrankor och dalar i höstens alla varma färger. Om man vill uppleva Moselfloden ännu närmare kan man ta en tur på cykelstigen som går mellan hotellet och floden.

Vårt besök startade i husets mysiga vinkällare där den gästfria och glada herr Schneider välkomnade oss varmt. När man sitter i vinkällaren känns det som att man reser tillbaka i tiden. Stolar och bord är av mörkt träd och ljuset är dämpat. På väggarna hänger smidesjärn och träfigurer i olika stöpningar och storlekar, och mitt på en av väggarna hänger en gigantisk nyckel som som inte går av för hackor. Herr Schneider har en härlig personlighet och han strålar stolt när han får lov att berätta om sitt hotell och sin vinproduktion. Familjen Schneider har 2 hektar vinmark och producerar omkring 20.000 liter vin om året, och det är bl.a. därför de kan briljera med många viner på sitt vinkort.

När man kommer in i receptionen känns det mer som att gå in i någons vardagsrum än i en hotellreception. Här möts man av hotellets hund som inte säger ett knyst när man kommer in och här är möblerat med bord och stolar och det är pyntat med olika äldre föremål runtomkring. För att komma till sitt rum ska man uppför hotellets mamortrappor för här finns ingen hiss. Även trappuppgångens väggar är pyntade med små och stora trästatyer varpå en av de största föreställer Jesus på korset.

Rummen går hand i hand med resten av hotellets stil och alla rum har balkong eller terass.   

Samtidigt som man dricker sin morgonkaffe i restaurangen kan man blicka ut över Moselfloden och naturen runt omkring.

Hotel & Weinhaus Gonzlay är perfekt som bas när du vill runt och besöka mysiga städer som t.ex. Traben-Trabach med korsvirkeshus och de många lokala vinproducenterna i Moselområdet.

Annie från kundservice på Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Hotel & Weinhaus Gonzlay #Hotel & Weinhaus Gonzlay