Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 52 Antal kommentarer: 6 Antal følgere: 1 Følg denne blog
Med knorr på svansen i soliga Rhendalen
29-11-2016
Dette indlæg er læst 92 gange

Hotel Ebertor besökte vi på studieresans tredje dag, och hotellet och staden Boppard visade sig från sin bästa sida i strålande solsken och våraktiga 16 grader i slutet av oktober. Vi kom seglande till Boppard med den lilla färjan från den motsatta flodkanten i Filsen, och det är en vacker syn som möter en jo närmare byn man kommer. Boppard är historiskt sett en väldigt intressant stad och hela området på den vänstra sidan av Rhen är starkt präglad av att det intill år 405 var under romerskt herradöme.


Det är endast få broar över Rhen, så därför korsar man floden med båt. Det kan absolut rekommenderas att ta några turer med färjorna längs Rhen. Färjorna seglar flera gånger i timmen dagligen, det tar 5-10 minuter och kostar ca. EUR 5 om man vill ha med sig bilen. Utan bil är priset under EUR 2 per person.
I det härliga vädret promenerade vi till Hotel Ebertor, där direktör Michael Betz tog emot oss och visade oss runt. Herr Betz berättade detaljerat om platsens historia som går helt tillbaka till år 1341, där domstolsbyggnaden Eberbacher Hof t.o.m.  1700-talet låg på grunden. Efter ett artilleriangrepp år 1945 brann byggnaden ner och endast vinkällaren var kvar. År 1949 köpte familjen Fusshöller grunden och startade konstruktionen av Hotel Ebertor och ättlingar av familjen är idag ägare av hotellet.
Ett speciellt litet kännetecken vid detta hotell är det lilla Schwein (vildsvinet), som dyker upp på flera platser på hotellet som bokmärke och symbol på platsens långa adliga historia. Det bli till en tävling i där man ska räkna hur många exemplar av det lilla Schwein med knorr på svansen, man kan få ihop under en vistelse på Hotel Ebertor.


Se också fram till den största och bästa terrassen med den vackraste utsikten över Rhen på hotellet, som just på denna plats markerar ingången till den berömda Loreley-dalen. Här kan man spendera många timmar med att observera trafiken och livet på vattnet, och med ett kallt glas vitvin inom räckvidd kan man nästan inte önska sig mer. Hotellets restaurang erbjuder ett brett urval av lokala rätter, och vinkortet har självklart ett stort och brett urval från de många winzere i området.


Hotellet har renoverats löpande och framstår idag som ljust, vänligt, modernt och rökfritt. Under 70- talet var en del av hotellet inrett som motell med egen parkeringsplats och direkt tillgång till rummet. Dessa rum är naturligtvis renoverade och är idag speciellt attraktiva p.g.a. möjligheten för att sitta utanför. Hotellet har även en del handikappvänliga rum och alla rum har gratis trådlöst internet.
På hotellet finns det också en bra wellnessavdelning på översta våningen med biobastu, finsk bastu, infraröd kabin och två jacuzzi, allt i bra skick. Vill man ha mer wellness kan jag t.ex. också varmt rekommendera att besöka badlandet Emser Therme i Bad Ems (33 km).


Staden Boppard är en av de större längs Rhen. Här finns många hotell, restauranger och caféer och går man in på de små gatorna bort från Rhen, hittar man butiker med kläder och konsthantverk. Många lokala vinbönder har små butikslokaler, där de presenterar sina vin och har man också möjlighet för att smaka på varorna.
Området bjuder på både cykel- och vandrarturer och man kan absolut ta cykeln till Koblenz. Om man inte har en egen cykel med, finns det möjlighet för att hyra en i staden. Testa t.ex. en elcykel som gör det möjligt att komma långt runt och kanske ta en tur upp längs bergssluttningarna. Det finns riktigt många markerade vandringsleder och leder, där också båtturer ingår.
Min upplevelse av Hotel Ebertor är att man semestrar mitt i en av Rhendalens mest berömda städer och områden, på ett hotell av hög kvalitet med en speciell historia och engagerade hotellvärdar. Det kan varmt rekommenderas!

Riktigt god förnöjelse önskar Hanne Haandbæk från Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Hotel Ebertor #Hotel Ebertor