Äpplen, nötter och kanel i en perfekt blanding i en kaka - serverad med skyrvaniljcreme.
Recept
4-5 gärna syrliga äpplen
1½ tsk. malen kanel
150 g smör eller margarin
3 ägg
4 dl socker
1 dl hasselnötsflagor
4 dl ströbröd
2 matskedar mjöl
2 tsk. bakpulver
½ dl mjölk
Så här gör du
1) Skala äpplena och skär dem i små tärningar. Blanda med kanel.
2) Smält fettet och låt svalna.
3) Piska ägg och socker vitt och luftigt
4) Blanda nötterna med ströbröd, mjöl och bakpulver.
5) Vänd denna blandning i ägg/socker-blandingen. Tillsätt därefter äpplen och mjölk och smält smör.
6) Häll degen i en välsmord och ströad bakform (ca. 24 cm. i diameter).
7) Baka kakan på galler, nederst i ugnen i 175 graders värme i 50-60 minuter.
8) Låt kakan svalna i formen ca. 10 minuter och ta försiktigt ur den.
Vaniljcreme
Blanda ett par dl. skyr (isländsk yoghurt) med 2 tsk. vaniljsocker och 2 tsk. vanligt socker.
Mums!