Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Jenny Elgströms Rejseblog

Jenny Elgström
Blog oprettet: 23-01-2015 Blogindlæg i alt: 1 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 1 Følg denne blog

Liverpool -mitt andra hem

Sidst opdateret: 14-11-2021
Dette indlæg er læst 694 gange
Oprettet: 23-01-2015

Liverpool och pubarna

Lördagar var heliga. Vänner gjorde sig inte mödan att ringa. De som ringde var inga riktiga vänner eller totalt ointresserade. Pappa tog sin plats i soffan och jag hoppade upp bredvid. Vi hade varsitt glas framför oss. Pappas innehöll öl och mitt Coca-Cola. Klockan fyra startade domaren den engelska fotbollsmatchen och ungefär samtidigt startade mitt stora intresse för Liverpool. Och som man säger i Liverpool, "You´ll never walk alone" (du går aldrig ensam).


Många tror att Liverpool bara är fotboll, men jag lovar att denna stad har så mycket mer än bara fotboll att bjuda på. Här finns musik i alla dess former, Liverpool är bland annat känt som födelseorten för Beatles. Här finns shopping. Här finns mysiga engelska pubar. Och här finns fotbollslaget Liverpool FC. Jag har hört att staden ska ha två klubbar i Premier League, men jag riktar min fulla uppmärksamhet endast till den ena av dessa två klubbar, det vill säga Liverpool FC.

PUBS

 

The Liverpool Pub
Denna pub är min favorit. Det är svårt att förklara varför. Man måste besöka den själv för att förstå. Den är enkel. Den är engelsk. Den är inte som någon annan pub. Förvänta dig inga chesterfieldfåtöljer och vackra mattor, men underbar inhemsk lokalbefolkning. The Liverpool får dig att bli glad. Här spelas det livemusik. Ge din telefon till bandet. De ringer upp din kompis och låter din kompis önska en låt. Fantastiskt!

The Philharmonic
Eller The Phil som den även kallas är väl värt ett besök. Här kan du verkligen häpnas av interiören. Detta är en vacker pub. Sätt dig i en av de härliga sofforna. Sätt dig framför den öppna spisen. Och glöm inte att smyga in på herrtoaletten. Den är gjord i marmor.

The Beehive
En gammal traditionell engelsk pub, mitt bland alla butiker i stan. Den här puben passar bra för de som reser i par, där den ena parten gärna vill shoppa. Här kan du sitta ute i solen med din pint, medan din andra hälft springer runt på shoppingcentret Liverpool One.

The Park
Världens bästa pub, på matchdagar. The Park ligger mittemot Anfield och tittar du ut genom fönstret så kan du se Liverpool FC:s arena. Till den här puben kommer Liverpoolfans på matchdagen. Här är massor med folk som är klädda i matchtröja och sjunger fotbollssånger. Du kommer bestämt att bli lite knuffad hit och dit, så det är ett bra tips att beställa ölen på flaska.

The Flanagans Apple
Här spelas det livemusik alla dagar i veckan. Puben har en ovanvåning, ett bottenplan och en källare. På alla våningar spelas det livemusik. Hit går man på sena kvällen. Puben ligger mitt på den populära Mathew Street, som är en mycket populär pubgata på kvällstid.

Cavern Pub
Denna pub är nog den mest berömda puben av de alla. Det var här Beatles började sin karriär. Längst ner i källaren spelade de sina låtar. Nuförtiden kan man gå ner och lyssna på band som spelar covers på Beatleslåtar.

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;