
Restips från Jørgen - vår inköpare i Italien
Visste du att italienarna gärna njuter av en Limoncello efter maten? Den är perfekt till att rensa munnen och smakar himmelskt friskt! Limoncello är en citronlikör gjord av finsprit, citronskal, vatten och socker. Likören stammar från Campanaia och speciellt Limoncello från Amalfi-området är mycket berömd.
Prova på att göra den själv.
Ingredienser:
1 liter finsprit
1 ½ liter vatten
1 kg socker
Skalet av 8 ekologiska citroner
Citronerna tvättas och skalas och skalen (utan något av det vita) läggs i spriten och får dra i 4 veckor.
Efter fyra veckor: Socker och vatten kokas till en lag och hälls därefter i spriten efter att skalen är bortsilade.
Limoncellon är nu klar och skall bara frysas kort och serveras iskall.
Salute!
Text: Jørgen Jacobsen – Happydays inköpare i Italien