Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Vi älskar Tyskland!

Vi älskar Tyskland!
Blog oprettet: 09-11-2017 Blogindlæg i alt: 18 Antal kommentarer: 1 Antal følgere: 0 Følg denne blog

Legendariska Harz

Sidst opdateret: 18-11-2021
Dette indlæg er læst 395 gange
Oprettet: 03-02-2017

Så blev det äntligen dags att besöka legendariska Harz.

Jag erkänner! 

Harz har inte stått överst på min lista över semestermål, men det beror mest på de, genom generationer nedärvda, fördomar som finns om detta vackra bergsområde.

När jag var barn kommer jag ihåg Harz som en plats dit farmor och hennes vänner reste, när de skulle långt bort på semester.

Men det har ändrat sig. Tursamt nog.

I Harz kan man ALLT

Många har fått upp ögonen för Harz praktfulla natur – ett vitt förgrenat nät av vandringsstigar men också leder för mountainbike och t.o.m. sparkcykel J Rafting, klättring och skidåkning är också aktiviteter man kan utöva här och man kan göra det på egen hand eller följa med på en guidad tur med en naturvägledare i denna stora naturpark. Här finns också massor av charmiga städer, dem som startar med Bad bjuder på termalbad och kurbad i varma källor.

Min man Henning och jag satte, fulla av semesterglada förväntningar, kursen söderut en torsdag förmiddag. Efter cirka 8 timmars körning genom det vackra höstklädda landskapet kom vi så till vårt semestermål.

Familjen Winkels Gasthof

Vi hade valt staden Braunlage som bas på vår Harzsemester och det gör vi gärna igen. Vi blev väl mottagna på Hotel Gasthof Erholung som drivs av familjen Winkel, som har haft hotellet genom flera generationer.

En av då många serviceinriktade servitörer visade oss vårt rum. Ja han bar t.o.m. vårt bagage – en sällsynt service nu för tiden. Han orienterade oss om mattiderna, pekade t.o.m. på en klocka för att vara säker på att vi hade förstått vad han sa. Det behövde han nu inte, dels talar Henning perfekt tyska och annars talar min mage om i god tid när det är dags för mat.

Rummet var rymligt och bra inrett – och glädjen var stor då vi upptäckte att det fanns badkar i badrummet – det är alltid skönt, speciellt då man kan slösa med varmvattnet.

Läcker middag 
Efter en stund satt vi så bänkade vid vårt bord i den charmiga restaurangen och startade med dagens meny: Fyllig och läcker blomkålssoppa, kycklingbröst i tomatsås och finalen … chokladpudding. Välsmakande middag och Frau Winkel kom och hälsade på oss och bjöd oss välkommen.

Så var det dags för ”god natt”. En sömnig belysning gjorde att vi inte fick läst mycket i böckerna vi hade tagit med. Vi var också trötta efter bilturen.

En semester som vi minns med välbehag och Harz som semesterdestination kan verkligen rekommenderas.

Tilde Jensen

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.