Vietnamesisk nudelsallad - 4 portioner
Nudelsallad
200g risnudlar
1/2 gurka, skuren i tunna strimlor
2 morötter, skuren i tunna strimlor alt. grovt rivna
2 dl edamame-bönor
500 gram oskalade räkor alt. 400 gram rökt tofu
1/3 salladshuvud, isbergssallad, grovt hackad
2 dl rostade cashewnötter, grovt hackade
3 salladslökar, tunt skivade
1 dl färsk koriander, grovhackad
Dressing
2 vitlöksklyftor, finhackade alt. rivna
4 cm ingefära, finhackad alt. riven
1 tsk sambal oelek
4 msk fisksås
2 msk pressad lime
4 msk vatten
2 msk muscovadosocker
Gör så här
Rör ihop ingredienserna till dressingen och låt dra i minst 10 minuter.
Därefter tillagar du nudlarna enligt paketet. Skölj dem i kallt vatten. Skala räkorna. Hacka, skiva och riv de övriga ingredienserna. Blanda ihop räkor, nudlar, morötter, gurka, sallad, lök och bönor tillsammans med såsen. Toppa salladen med cashewnötter och strö över koriander. Du kan antingen servera salladen omgående eller låta den stå i kylen ett par timmar.
Smaklig måltid önskar matklubben på Happydays!