Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 58 Antal kommentarer: 10 Antal følgere: 4 Følg denne blog

Kyckling och purjolök med brunt ris och mixsallad

Sidst opdateret: 19-11-2021
Dette indlæg er læst 544 gange
Oprettet: 29-09-2016

Anne, vår nya aspirant till Happydays matklubb som äter tillsammans på torsdagar, blev medlem i klubben efter att hon serverade denna läckra middagsrätt.

Till ca. 4 personer

Ingredienser:
500 gram kycklingfilé
1-2 paket tärnad bacon
4-5 purjolökar, beroende på storlek
100 gram champinjoner
2 stora rödlökar
1 gul paprika
1 röd paprika
200 gram riven ost
0,5 liter matlagningsgrädde
Brunt ris till 4 personer
Gurka, sallad, äpplen, majs, tomater, gul paprika, hallon, avokado m.m. till en mixsallad

Förberedelser:
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Skölj och skär allt det gröna, till både fatet och till mixsalladen.
Blanda brunt ris och vatten i en kastrull.

Förberedelser:
Fräs skivad purjolök, grovt hackad rödlök, paprika skuren i bitar i en stekpanna, ta ur och lägg åt sidan.
Bryn därefter kycklingfiléerna och bacontärningarna tills de är klara.
Lägg därefter kycklingen i botten av en ugnsfast form, därefter bacon och toppa med alla frästa grönsaker.
Häll över matlagningsgrädde och lägg på riven ost.
Sätt den ugnsfasta formen i ugnen (förvärmd till 200 grader), tillagningstid ca. 30 minuter.
Under tiden tillagar du riset enligt anvisningarna på påsen.
Ingrediensernas till den mixsalladen sköljs och skärs efter tycke och smak och serveras som tillbehör.

Smaklig måltid!

Har du förslag på rätter som vi kan testa i matklubben – skriv dem gärna här på bloggen

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;