Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 58 Antal kommentarer: 10 Antal følgere: 4 Følg denne blog

Kummel under kryddtäcke

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 253 gange
Oprettet: 07-06-2013
En superenkel och härlig fiskrätt, som alla kan vara med o laga. till 4 pers.: ca 600 g Kummelfilé med skinn ("kulmule" på danska) 1 msk (spsk) mjukt smör 2 msk (spsk) fullkornsströbröd (rasp) 1 stor näve basilika (andra kryddor gör sig också - variera o prova dig fram) 1/4 citronskal (bara det gula, det vita gör det beskt) evt. lite parmesanost salt & peppar Använd stavmixer för att snabbt blanda "kryddtäcket", eller finhacka och rör ihop. Skär kummeln i passande portioner, och stek dem på skinnsidan på medel varme i lite olivolja i ca 3-5 min. Lägg härefter fiskbitarna över på ett fat, fördela kryddblandningen ovanpå fiskbitarna, och sätt fatet in i ugnen på 190 grader i ca. 10 min. Servera med nykokt färskpotatis med skal - och en fräsch sommarsallad av eget val. Smaklig måltid! :-)
Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.