Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 161 Antal kommentarer: 43 Antal følgere: 5 Følg denne blog
Krokusfestivalen i Husum
15-01-2020
Dette indlæg er læst 609 gange

Krokusfestivalen i Husum, eller Husumer Krokusblütenfest, som varje år firar vårens ankomst, är en härlig upplevelse för alla trädgårds- och blomsterälskare samt för alla dem som vill ladda sina batterier med en vacker naturupplevelse. Husum är ett skönt gammalt fiskeläge vid Nordsjöns svallande vågor som kan nås på en timmes bilresa från den dansk-tyska gränsen på Jylland.

 

Krokusfestivalen avhålls den 21-22 mars 2020, med start den 21 mars kl. 11.00 på torget framför det historiska rådhuset i Husum och här kröner man bland annat festivalens krokusdrottning. Krokusfestivalen äger också rum vid Husum Slott, där slottsparken byter skepnad när över fyra miljoner blommande krokusar skapar en nästan självlysande lila skogsbotten. På slottets innergård ställer hantverkare ut sina alster och här finner du också lokala matprodukter, blommor, trädgårdsdekorationer, glas, keramik och träsniderier. På kvällen har man möjlighet för att delta på en spännande kvällsrundtur genom krokushavet.

 

Den trevliga festen sprider också glädje i resten av Husum och stadens charmiga butiker har extra helgöppet. Man ställer också upp små mysiga bodar i hamnen där du bland annat kan smaka på läckra lokala delikatesser, vad sägs till exempel om en portion färskkokta vadehavsräkor? Och överallt kikar små krokusar upp med sina färgglada små huvuden vilket garanterat ger dig en stor portion glädje och föraning om sommaren som är på väg.

 

Men man måste skynda sig om man vill uppleva den imponerande blomprakten, för krokusarna bjuder på ett ganska kort nöje. Själva festivalen varar i två dagar men blomsterprakten kan avnjutas omkring de två veckor som blomningen varar. Men även om nöjet är kort är det samtidigt en av våra mest älskade vårblommor, troligen för att vi efter vintern blir så glada när de med sin prakt förgyller den fortfarande lite grå och torra marken.

 

Vi hoppas att du har fått lite härlig inspiration till en annorlunda reseupplevelse där du får chansen att uppleva krokusar i en mångfald som du kanske aldrig har sett förr!

 

Bo mitt i centrum av festligheterna på Nordsee-Hotel Hinrichsen

 

Varma vårhälsningar från Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Husum #Nordsee-Hotel Hinrichsen #Forårets fridage #Miniferie #Naturens glæder