Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 214 Antal kommentarer: 61 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Konst och idyll hos Leibers

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 504 gange
Oprettet: 09-11-2015

I slutet av oktober 2015 var vi på studieresa till Nordtyskland.

Vi besökte bland annat Leibers Galerie-Hotel, som ligger i lugna omgivningar i den lilla staden Dersau.

De serverade en god kopp eftermiddagskaffe till oss och Herr Leiber hade bakat en fantastisk tårtbit som serverades till kaffet.  

I restaurangen och runt på hotellet, är det en konstutställning, som förnyas var tredje månad. Det var trevligt att gå runt och se de olika konstverken. Det kunde vi lagt ner mycket mera tid på.

Vi fick också en presentation av frukostrestaurangen, där det serveras hemlagade specialiteter.

Hotellet är familjedrivet och familjen Leiber lever och andas för deras trevliga galleri-hotell, som löpande blir renoverat. Hotellet har bara 32 rum, så det finns tid att ge god service till gästerna.

De har bland annat fått ett bibliotek, där man kan sitta och njuta av ett glas vin eller kvällskaffet. Här kan man välja ut en bok, som man vill läsa och om man inte hinner läsa ut boken under vistelse, kan man ta med den hem och sedan sända den retur till hotellet – det är service…

Det är klart, att Happydays gäster återvänder tillbaks till Leibers, här känner man sig välkommen i det ögonblick man kliver in på hotellet. Till exempel blir man anvisad sitt eget bord. Det vill säga, att så sitter man vid sitt eget bord, både till frukost och till  kvällsmat, alla dagar som vistelsen gäller.

Om man har flera dagar på hotellet till sitt förfogande, ville vi nog göra en utflykt till Neumünster, som bland annat bjuder på Designer Outlet. Dessutom skulle det också vara härligt att göra en cykelutflykt i trakterna kring hotellet, eller om vädrets makter är med, bara slå sig ner i trädgården med en bra bok eller en tidning.

Tyvärr har jag inte bott på Leibers, men hotellet finns helt klart med på min lista över de Happydays-hotell, som jag gärna vill besöka i den närmaste framtiden. :-)

Birthe från Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Leibers Galerie-Hotel