Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 58 Antal kommentarer: 10 Antal følgere: 4 Følg denne blog

Kolja i kokossås med blomkålsris

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 365 gange
Oprettet: 02-09-2016

2-3 portioner.

Du behöver:

Blomkålsris:
1 st blomkål
1 st paprika
1 st gul lök(ar)
0.5 msk ingefära, 0,5-1 msk, riven
0.5 st chilipeppar
1 rapsolja
1 st lime, skalet
1 salt
1 svartpeppar

Kolja i kokossås:
600 gram koljafilé
1 salt
400 ml kokosmjölk
2 msk currypasta, röd
1 st lime, saften
1 tsk honung
1 tsk salt
1 svartpeppar

 

Tillagning

Blomkålsris:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj och finhacka blomkål. Skölj och tärna paprika smått och skala och finhacka lök. Skala och riv ingefära samt skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar.

Kolja i kokossås:
1. Salta och peppra koljafiléerna lite lätt och lägg dem i en ugnsfast form. Blanda ihop kokosmjölk med currypasta, limesaft, honung och salt och häll över fisken. Sätt in i ugnen ca 10 min.

Blomkålsris:
1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek blomkål, paprika, lök, ingefära och chili i ca 7-10 min tills blomkålen har blivit mjuk och fått lite färg.
2. Skölj limen och riv skalet över blomkålsriset. Pressa över saften och smaka av med salt och peppar. Servera blomkålsriset tillsammans med kolja i kokossås.

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;