2-3 portioner.
Du behöver:
Blomkålsris:
1 st blomkål
1 st paprika
1 st gul lök(ar)
0.5 msk ingefära, 0,5-1 msk, riven
0.5 st chilipeppar
1 rapsolja
1 st lime, skalet
1 salt
1 svartpeppar
Kolja i kokossås:
600 gram koljafilé
1 salt
400 ml kokosmjölk
2 msk currypasta, röd
1 st lime, saften
1 tsk honung
1 tsk salt
1 svartpeppar
Tillagning
Blomkålsris:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj och finhacka blomkål. Skölj och tärna paprika smått och skala och finhacka lök. Skala och riv ingefära samt skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar.
Kolja i kokossås:
1. Salta och peppra koljafiléerna lite lätt och lägg dem i en ugnsfast form. Blanda ihop kokosmjölk med currypasta, limesaft, honung och salt och häll över fisken. Sätt in i ugnen ca 10 min.
Blomkålsris:
1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek blomkål, paprika, lök, ingefära och chili i ca 7-10 min tills blomkålen har blivit mjuk och fått lite färg.
2. Skölj limen och riv skalet över blomkålsriset. Pressa över saften och smaka av med salt och peppar. Servera blomkålsriset tillsammans med kolja i kokossås.