Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 214 Antal kommentarer: 61 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Kan du förstå kaffemenyn i Italien?

Sidst opdateret: 23-11-2021
Dette indlæg er læst 1931 gange
Oprettet: 19-06-2018

I Italien är en kopp kaffe inte bara en kopp kaffe – kaffe är som en hel vetenskap och kräver nästan att du är professor i ämnet.

Un caffé

Här dricker man kaffe (un caffé) i alla möjliga versioner, du känner säkert redan till espresso och cappuccino och kanske har du också hört talas om macchiato?

Men om vi nu också säger caffe latte, cortado, latte macchiato, ristretto, espresso macchiato, americano, longo … kan du då fortfarande hänga med då? Och du kan alltid be om en un doppio, exempelvis doppio espresso, om du vågar, eller din helt egen version av macchiato med extra mjölk (!) anpasset efter din egen smak och temperament.

Italienarnas kaffevanor

I Italien kostar en kopp kaffe på bar eller café från 1 euro och upp (med stor variation) och det kan rekommenderas att prova sig fram i den italienska ”kaffedjungeln” för att lära känna smakerna. Men kom ihåg att espresso är hårt för magen och italienarna själva inte dricker mer än två till tre koppar per dag.

Även om italienarna är stolta över sitt kaffe, så ska det också läggas till att kaffe inte smakar gott överallt. Även om Italien verkligen är känt för sitt kaffe så är det inte alla som bemästrar konsten att tillaga det så gott som möjligt – och för egen del så dricker jag faktiskt mindre kaffe i Italien än jag gör i något annat land – tro det eller ej!

Skön reseinspiration önskar:

Jørgen, Happydays inköpare i Italien

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Italien