Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 214 Antal kommentarer: 61 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Julhjärtan bankar på Ærø

Sidst opdateret: 20-11-2021
Dette indlæg er læst 1072 gange
Oprettet: 04-10-2017

Under julmånaderna bankar alla julhjärtan lite snabbare på Ærø. Entréerna till de historiska pastellfärgade pyttehusen pryds med julblommor och grangirlanger och i fönsterna tänds stearinljus. Röda kinder, ullmössor, fyllda julpåsar och glada leenden fyller stadsbilden.

Ærø har sina egna, unika jultraditioner där julens glädje dyrkas genom trevlig samvaro. Faktiskt så kan du nästan inte uppleva det minsta stress eller jäkt – här finns bara hjärtevärme och julmys över varm glögg, vid en glittrande julgran och på de stämningsfulla julmarknaderna med julbodar välfyllda med hantverk, lokala delikatesser och mängder av julgodis. Njut också doften och smaken av de hembakade äppelskivorna på Ærøvis, där traditionen bjuder på ett inbakat katrinplommon i mitten.

Utforska öns alla juläventyr som bjuder på olika traditioner och upplevelser, som alla har det gemensamt att de sätter fart på julstämningen:

Jul i Ærøskøbing
Upplev en magisk jul i en av Danmarks mest välbevarade medeltida köpstäder. Mellan pittoreska hus och kullerstensgator väntar allt vad ditt julhjärta begär, till doften av rostade mandlar och tonerna från den festliga positivhalaren Lothar. Kanske möter du också den cyklande jultomten när han på sin runda delar ut godis till alla julglada barn?

Jul i Søby
I Søby startar julen officiellt den 24/11 på Black Friday där staden julgran tänds och stadens alla julaktiviteter drar igång. Staden håller också en årlig julkonstutställning där du kan köpa små konstverk – som kanske kan läggas under julgranen till någon du håller av? Dagen före julafton laddar hela staden upp till julafton med en festlig nissesammankomst, där ryttare, julnissar och självklart jultomten går igenom hela staden. Jultomten delar ut gåvor till barnen och alla önskar varandra en god jul över en varm choklad eller glögg.

Jul i Marstal
Ærø ligger vackert med vatten runt om och detta präglar självklart också öns jultraditioner. Den 24/11 ankommer jultomten och hans familj till Marstal med skeppet Samka och de lägger till i hamnen runt kl. 17.00. När jultomten och hans familj har gått i land går man tillsammans i samlad flock genom den charmiga, julpyntade staden upp till kompassrosen på torget. Här tänder jultomten granen och därefter sjunger man julsånger och dansar kring julgranen. Juldansen avslutas med att man delar ut julgodis till barnen.

Ærø är synonymt med härlig julstämning och du kan se fram emot en helt unik julupplevelse på din nästa julmarknadsvistelse i Danmark. Här kan man få ljuvliga julkänslor och oavsett vilka julmarknader, aktiviteter eller städer du besöker så kan du vara säker på att du går härifrån med en skön julstämning i kroppen – ett härligt minne som varar länge!

Upplev Ærøs julmagi och bo på ett av våra hotell

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Fyn #Hotel Ærø #Familiehygge #Hyggestunder #Jul & nytår #Miniferie #Vintermagi