Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 55 Antal kommentarer: 7 Antal følgere: 1 Følg denne blog

Jag förlorade mitt hjärta till Hotel Anker

Sidst opdateret: 19-11-2021
Dette indlæg er læst 333 gange
Oprettet: 09-11-2016

Genomfört och stämningsfullt

I oktober åkte jag med Happydays på studieresa till Tyskland, där vi skulle besöka områdena omkring Mosel och Rhen. Och vilken fantastisk upplevelse – jag hade föreställt mig att Tyskland mest handlade om storstadsliv, bra shoppingmöjligheter och avkoppling på moderna caféer och barer, samt lite för mycket fotboll och enorma fatöl. Men jag upplevde en annan vinkel av Tyskland, och det var en bra kombination av det som jag värdesätter mest här i livet – historia, natur och enkelhet. Och jag fick som uppgift att skriva om min upplevelse av det mysiga Hotel Anker.

Familjeägt hotell med kärlek och värme

Hotel Anker ligger i den historiska och natursköna byn Kamp-Bornhofen, mellan Rüdesheim och Koblenz. Hotellet har en charmerande och mysig atmosfär, och man kan tydligt känna att hotellet har varit i familjen i 450 år. Det nuvarande värdparet, Karen och Torben är den 19:e generationen i familjen som driver hotellet, och det spelar en stor roll för gästernas samlade upplevelse av hotellet. De är vänliga och de smittar med sin glädje och energi, och de vill mer än gärna ge goda råd till upplevelser och utflykter i området. Och om du tänker, att det låter lite för bra för att vara sant, så slutar det inte här...

Hotellet har en härlig belägenhet vid Rhen, där utsikten till floden antingen kan njutas inne från restaurangen eller på trottoarcaféet utanför. Jag upplevde själv Hotel Anker som en plats med högt i tak och värme. En plats där man känner sig välkommen när man har gått över tröskeln, och man känner sig snabbt hemma i de mysiga omgivningarna – det historiska området och det dansktalande värdparet skapar en trygghet och ärlighet, som omfamnar en vid första andetaget, och då vet man, att det kommer bli en annorlunda semester.

Rummen är inredda med ett fint öga för enkelhet och avkoppling – de höstgula väggarna med synliga träbjälkar, de fristående bjälkarna och de dominerande oljemålningarna med motiv av slott och borgar i området är en del av charmen. Hotellets restaurang har en historisk och mysig inredning, där pyntet berättar små historier och skapar en stämning från forna tider. Maten serveras av en leende personal, där maten är en blandning av det moderna köket och gamla traditioner. Men det är inte allt – hotellets ägare Torben, som ursprungligen är utbildad till kock, står själv i köket och lagar maten. Och det är inte slut här heller (det kommer mer) – hotellet har också en egen glassbar, där Torben gör hemlagad glass på italienskt vis, och det serveras självklart i restaurangen. Och precis när jag trodde, att hotellet inte kunde servera fler godsaker, ja, då blev jag glatt överraskad igen.

En kort promenad från hotellet, nere vid Rhen, har hotellet små ”stugor” inredda som sovrum. Dessa små ”stugor” är byggda som mysiga vinfat, där det även finns en liten terrass med bord och stolar – finns det något bättre än att övernatta i ett vinfat bland vinrankorna och helt nere vid Rhens strömmande vatten? Nej, det tror jag faktiskt inte – och kanske med ett glas Riesling därtill, så är allt perfekt!

Varför förlorade jag mitt hjärta till Hotel Anker?

När jag stod på Hotel Anker och kikade ut genom fönstret med papper och penna i handen, mötte mina ögon utsikten över det historiska Rhen och det natursköna området med vinrankorna på de branta backarna. Och precis i det ögonblicket förstod jag det plötsligt – i grund och botten handlar det inte om att söka efter mer, men att njuta av det som vi redan har!

Hotel Anker är den perfekta platsen för avkoppling – här kan du dra ut kontakten till alla elektroniska uppfinningar, njuta av nuet och upptäcka hur tiden faktiskt räcker till.

Trine, praktikant på Happydays 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Hotel Anker #Hotel Anker Weinfass