Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Resblogg av Happydays inköpare

Resblogg av Happydays inköpare
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 13 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 3 Følg denne blog

Italienska för nybörjare ... och för mer erfarna.

Sidst opdateret: 23-11-2021
Dette indlæg er læst 2593 gange
Oprettet: 07-05-2014

Restips från Jørgen - vår inköpare i Italien

Här får du en samling av stalltips och diverse nyttigheter om Italien – en indirekt guide till att åka söderut på semester och njuta av La Dolce Vita, vilket italienarna har gjort till en skön konst genom århundraden. Trevligt nöje.

1: Det italienska köket består ofta av basrätter som pasta och ris, som äts i stora mängder dagligen och som lägger grunden för en mer enkel huvudrätt. Den italienska frukosten är mycket mer enkelt än den svenska och italienarna njuter som oftast själva av en kopp starkt kaffe med en kaka till eller helt utan tilltugg. Bli därför inte förvånad om du hittar kakor på frukostbuffén.

2: Tar du cykeln med till Italien, så var försiktig. Italienarna själva kör helst bil och tar bara hänsyn till sig själva.

3: Besök en vinproducent, det finns både den klassiska vinbonden och den mer moderna högteknologiska vinproducenten. Upplagda vinområden är Valpolicella (Verona-området) och Chianti (området sydväst om Florens).

4: I Italien används frasen Buongiorno (godmorgon och goddag) hela dagen fram till cirka kl. 16, därefter säger man Buonasera (godkväll).

5: Montecatini i Toscana har i många år varit en av våra storsäljare. Och det med rätta. Toscana är en av de mest kända regionerna bland svenskarna och få platser har så många och stora spår efter sig från medeltiden som just detta område. Överallt. Här hittar du borgar, kyrkor och palats som stammar från den period, där kultur och handel blomstrade i Toscana och gjorde området till en av Europas ledande på i stort sett alla områden. Jag rekommenderar dagsutflykter till Florens, Lucca, Lisa, San Gimignano och Siena. Och ta gärna tåget, när det finns möjlighet till det. Är du i Montecatini rekommenderas en tur med bergbanan till Montecatini Alto.

6: Många känner också till Gardasjön och kanske redan varit här på semester. Här finns plats för alla och speciellt barnfamiljer har många möjligheter för spännande aktiviteter. Här kan strax nämnas Gardaland, Movieland och Caneva Aquapark. Till den mer mogna publiken rekommenderas det att besöka Grotta Cascata del Varone (Riva del Garda i den norra delen av sjön) och Parco Sigurtà (nära Peschiera i den södra delen av sjön). Ett nöje för alla, skulle kunna vara en tur med linbanan från Malcesine till Monte Baldo (det skalliga berget) och det finns flera möjligheter för att göra båtutflykter på Gardasjön.

7: Var uppmärksam på att du ska betala för att köra på de italienska motorvägarna. Man drar en biljett vid infarten och betalar vid utfarten. Det kan betalas kontant med euro och med internationella kreditkort. Se till att ta den rätta banan vid betalning. Motorvägarna är effektiva och kan rekommenderas. Bivägarna är till gengäld mycket trafikerade och restiden blir därför oftast något längre, än vi är vana vid från de skandinaviska vägarna.

Text: Jørgen Jacobsen – Happydays inköpare i Italien

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Italien
;