Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 165 Antal kommentarer: 46 Antal følgere: 5 Følg denne blog
Ischgl – ett eldorado för cykelfolket
11-12-2019
Dette indlæg er læst 423 gange

Semestra i en av Österrikes mest populära skidorter med allt som hör till med after ski och kändisar! Under sommaren är Ischgl lite lugnare, men det finns fortfarande mängder av möjligheter för utomhusaktiviteter och speciellt om man gillar att cykla.

 

Ischgl ligger på 1300 meters höjd över havet inbäddad mellan höga alper och man har möjlighet för att cykla både i dalen och uppe i bergen. Mountainbikes, med eller utan el, är att föredra och för dig som vill ha upp pulsen rejält är en MTB utan motor det som gäller. Här kan du ta med din cykel i linbanan och cykla nerför. Var bara uppmärksam på att växling och bromsning fungerar lite annorlunda mot cykling i normal terräng.

 

E-bike är populärt

Något som har blivit mycket populärt är e-biken och det kan man verkligen förstå. Det finns möjlighet för att hyra e-bike på flera platser i Ischgl och flera hotell har dessutom cyklar för utlån. E-bike är inte en ”moped” och därför kan man utan problem får upp både puls och svett på pannan när man trampar på pedalerna. Med e-bikens extra hjälp kan man t.ex. cykla upp till toppen av Flimjoch (ca 2500 m) eller till den stora uppdämda sjön vid Silvrette Hochalpenstrasse.

 

Hotel Castel i Ischgl

Vi bodde hos familjen Kurz på Hotel Castel som ligger precis bredvid en av cykelrutterna och på gångavstånd från centrum av Ischgl. Hotellet har ett bra urval av e-bikes som kan hyras, och har du din egen cykel med finns det både cykelgarage med tillhörande verkstad i källaren och tvättplats framför hotellet. Du kan till och med få dina cykelkläder tvättade på hotellet.

 

Iron Bike Festival

Ischgl har genom 25 år arrangerat Iron Bike Festival som äger rum i augusti. Det är ett evenemang som äger rum över 3 dagar, där både proffs och vanliga motionärer kan delta. Rutterna är allt från 30 till 75 km långa och man har inte sparat på stigningarna. En super trevligt arrangemang som verkligen kan rekommenderas. Man får mycket för anmälningsavgiften: cykel T-shirt, vattenflaska, mat osv.) och det är en fantastisk stämning på platsen. Datum för Iron Bike Festival 2020 är 5-8 augusti.

 

Trevlig semester i Österrike!

Text och bild: Hanne Haandbæk

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Ischgl #Aktivitet & action