Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 52 Antal kommentarer: 6 Antal følgere: 1 Følg denne blog
Hotel Biondi i Montecatini Terme
30-10-2019
Dette indlæg er læst 265 gange

Jag hade det stora nöjet av att få följa med på min första Happydays-studieresa i oktober 2019, där resan gick till soliga Toscana. Humöret var på topp och mellan vinsmakningar och historiska stadsvandringar skulle vi också besöka våra Happydays-hotell i regionen, och vi skulle självklart till den charmiga kurorten Montecatini Terme, där jag hade äran av att få skriva om det fyrstjärniga Hotel Biondi.

 

Hotel Biondi ****
Hotellet tar emot dig med öppna armar – redan när du ankommer till entrén hälsar hotellet på dig med sitt symmetriska intryck och när dörrarna slås upp står den leende personalen redo. Lobbyn är stor och rymlig med fina möjligheter för avkoppling i de komfortabla loungemöblerna. Möblerna är moderna, vilket ger ett bra motspel till den lite äldre och klassiska arkitekturen i rummet.

 

Restaurangen
I restaurangen möts du av interiör i klassisk stil med rödbeklädda bord som är elegant uppdukade. Pelarna i salen sträcker sig upp i det höga taket med valv, en fin inramning medan man äter frukosten. Alla dessa små detaljer understryker den äldre romerska stilen med inspiration från renässansen.

 

Hotellrummen

När du kliver upp längs marmortrappan hamnar du i smala korridorer där väggar och golv är dekorerade med tapeter och mattor i olika mönster, som återigen tar dig med till en annan tid. Den dominerande tapeten fortsätter in på rummet, där uttrycket är en aning mer anspråkslöst och hemtrevligt.

 

Badrummen särskiljer sig från rummens klassiska stil med en ljus och modern inredning. Man kan märka att möblerna i standardrummen är en smula slitna och av äldre karaktär. En titt in i en juniorsuite längst upp gav ett lyxigare intryck, först och främst på grund av den genomförda stilen med mässing och läckra röda nyanser. Den praktfulla utsikten från altanen gör hotellet väl förtjänt av sina fyra stjärnor!

 

Pool-området

Då vi åter kom ner till entréplan och gick ut från hotellet funderade jag över varför vi ännu inte hade sett poolområdet. Till min stora förvåning gick vi 50 meter längre ner längs gatan där hotellet hade ännu en byggnad, här låg de handikappvänliga rummen och det stora läckra poolområdet.

 

Det ger dock ett litet minus i min bok att hotellet är uppdelat så att gästerna inte har direkt tillgång till både poolområde och restaurang, men att man faktiskt är tvungen att lämna hotellet för att äta eller koppla av vid poolen, men när det är sagt så är poolområdet verkligen läckert! Poolen är övertäckt och har läcker belysning. Det intilliggande utomhus avkopplingsområdet är utrustat med läckra loungemöbler som verkligen gör detta ställe attraktivt.


Gemensamhetsutrymmena lever helt klart upp till mina förväntningar om ett fyrstjärnigt hotell och även om standardrummen och uppdelning av hotellet gjorde mig lite besviken, så kommer detta hotell absolut att finnas kvar i mitt minne om jag skulle välja mellan hotell att bo på i Toscana. Vi får ju heller inte glömma att det centrala läget på kurorten Montecatini Terme också är ett stort plus i kanten!

 

Text och bilder: Julie Lisberg Nielsen

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Hotel Biondi #God hoteloplevelse