Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 55 Antal kommentarer: 7 Antal følgere: 1 Følg denne blog

Happydays studiebesök på Schlosshotel Nordland

Sidst opdateret: 19-11-2021
Dette indlæg er læst 331 gange
Oprettet: 07-11-2014

Praktfullt slott i ett historiskt område

Så var det dags för hela Happydays kontor att komma ut i verkligheten och besöka de hotell, som vi sänder våra gäster till. Vi har just fått in detta slottshotell i vår produktportfölj, så det var extra spännande att få komma hit och se hur slottet såg ut in i minsta detalj.

Vi anlände via färjan från Gedser till Rostock och hade därifrån en bekväm körtur på cirka 20 minuter, innan vi kom fram. Slottet ligger i utkanten av ett mindre samhälle, med en liten allé som leder fram till en gårdsplan med en stensatt rundel framför en stor granittrappa, som leder upp till det pampiga gula slottet. Slottet är omgivet av en lummig park, med stora gamla träd av olika slag.

Så trädde vi in genom porten och ögonen började genast vandra runt i den stämningsfulla foajén och in i de olika salongerna. Här är det högt i tak och ett överflöd av stuckatur, prismaljuskronor, stora förgyllda speglar, vackra tapeter och antikviteter av alla de slag. I en av hallarna finns det ett praktfullt glasmosaikkupoltak, och mycket av prakten kan man tacka en man som heter Erwin Opel för, då slottet fram till 1993 var i ett helt annat skick, men efter en renovering framstår slottet idag till stor del som i sina forna glansdagar. Slottet har nyligen bytt ägare, och de nya ägarna är nu igång med att bl.a. renovera ett annex som ligger vid sidan av hotellet.

Vi fick en guidad tur genom alla rum, och de varierar i både storlek och inredning. Några är väldigt historiska och några är något mer moderna i sin framtoning.  Alla måltider serveras i den stora salongen, där stämningen är helt speciell. Här kan du se fram emot ett par avkopplande dagar i helt unika ramar. Slottet ligger i det historiska området Mecklenburg-Vorpommern, så här kan du också passa på att utforska omgivningarna under dagarna, med utflykter till Rostock (20 km), Güstrow (25 km) och Wismar (66 km), för att nämna några av utflyktspärlorna.

Med hälsningar från oss alla i Happydays

November 2014

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;