Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

20 år med Happydays

Semesterfabriken sedan 2004
Blog oprettet: 06-02-2024 Blogindlæg i alt: 5 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 0 Følg denne blog

Happydays hemligaste kollega

Sidst opdateret: 11-03-2024
Dette indlæg er læst 286 gange
Oprettet: 11-03-2024

Bente får inte betalt, hon har aldrig varit på kontoret i Fredrikshamn, och vi känner henne bara till utseendet från ett foto. Trots det är Bente en av de högt uppskattade medarbetarna här på semesterfabriken, som i nästan hela 20 år skapat extra glädje i arbetsdagen – bland annat med sin svärmors kasserade nylonstrumpor.

Låt oss vara på det klara med det samma: På Happydays uppskattar vi varenda en av våra kunder. Både de som skickar tillbaka frågeformulär till oss efter sin semester, de som ger oss ris och ros på Trustpilot, de som alltid vet exakt vem de vill prata med när de ringer in till vår kundservice – och alla de som reser iväg på en bilsemester med oss. Med anledning av vårt 20-årsjubileum vill vi lyfta fram en speciell kund – nämligen Bente Hitz, som i åratal har överöst oss med den ena fina och mycket personliga hälsningen efter den andra. På så sätt har Bente bidragit till glädjen, vilket ju är Happydays motto – en slags personalresurs som många andra företag betalar dyrt för att ha tillgänglig.

När Bente kom in på planen
Bente har varit med från start. Vi hörde av henne första gången 2005, när semesterfabriken fortfarande bar haklapp och använde napp. Här gick Bente med i vår Reseklubb och firade medlemskapet genom att låta två söta tomtar resa hela resan från Amager på Själland till Fredrikshamn i Jylland med brevbäraren. Det är imponerande långt när man är gjord av trolldeg, och idag hänger det lilla tomtsparet i vårt fikarum och pyntar året om.

2009 dök ett annat speciellt par upp, klädda i nylonstrumpor från topp till tå. De är kvar i receptionen än idag, eftersom de förkunnade att de var resenärer hela vägen från Amager och hade skickats till Fredrikshamn för att ställa ner sina resväskor och flytta in – Bente hade informerat dem om detta, för det var förstås hon som stod bakom de två dockorna.

Varför det var vi som blev de lyckliga värdarna för nylonpar och troll, förklarar Bente så här: "Jag är ofta inne på eran hemsida. Ni har en otroligt levande hemsida, där det alltid händer något. Och så är det roligt att följa med, för ni involverar Resklubbens medlemmar i så mycket – och det är här min kreativitet kommer in i bilden”.

Och på planen har Bente varit många gånger sedan dess. Inte heller i april 2010, när Happydays tappade mjölktänderna och fyllde 6 år, glömde den händige ”Amagergensern” (beteckning på en som är bosatt i Amager) bort att skicka en hemgjord hälsning till oss. Det muntra kortet står i receptionen och samlar leenden, bredvid det gifta paret som uppfyllt sin reslust och slagit sig ner i receptionen.

Grisgalopp och coronatröst
När julen kom 2010 förde den med sig ett välsignat besked från ingen mindre än – jo, Bente. Den här gången kom hälsningen på ryggen av en riktig julgris, som vi fortfarande tar fram varje år i december. När vi närmade oss vår 12-årsdag 2016 och sakta gick in i de ökända tonåren, motiverade det inga sura miner hos oss. Bara glada leenden, som växte sig större den 1 april, när Bente hade satt ihop ett födelsedagskort till oss med orden: "Det verkar som ni uppskattar det", sa Bente och fortsatte: "Ni är bra på att ge respons på sakerna, och det är därför jag får lust att skicka både trolldeg och vykort. Jag älskar att överraska och glädja människor – det finns för lite av det i den här hektiska världen”.

Vi kunde inte vara mer överens, och vi har faktiskt försökt få Bente att komma hit på besök flera gånger, så att vi kunde få gengälda hennes generositet. Nu är Bente egentligen från Jylland, det kanske gör henne lite mer blygsam – men hon brukar alltid reta oss med att hennes och maken Kjelds dopbevis är lite slitna och hittar andra ursäkter för att inte komma upp hit och ta emot folkets hyllning. Det var inte förrän 2016 som vi fick Bente att skicka ett foto till oss så att vi äntligen kunde sätta ett ansikte på vår gemensamma humörhöjare. Under coronatiden hjälpte Bente till med att ingjuta tron ​​på att vi nog skulle komma igenom det och komma helskinnade ut på andra sidan – och när hon och Kjeld flyttade till Odsherred på Själlands udde fick vi äntligen henne att komma ut och resa igen: Hela vägen tillbaka till hennes gamla område, då vi fick förtroendet att arrangera en semesterresa på ett hotell i Köpenhamn! Den resan njuter vi fortfarande av, för Bente skickar alltid otroligt underhållande beskrivningar av sina semesterresor – och den i Köpenhamn bjöd bland annat på ett så litet rum, som i kombination med de nötta dopbevisen bjöd på extra nattklädsel, krypandet med dåliga höfter och nya knän över varandra – och jämmer och skratt så högt att det väckte grannarna.

Jubileumspresenten
I år fyller Happydays 20 år och är äntligen fullvuxna, och det är inte för att vi har vant oss vid Bentes hälsningar – än mindre ta dem för givna – men när hennes jubileumspresent kom häromdagen släppte flera personer ändå ut en stort och lättat HURRA – för då hade Bente trots allt kommit ihåg oss igen! För det första är det inte varje dag som man får ett riktigt paket i händerna längre, inslaget i en fin ask och med ett handskrivet brev. Så efter att vi har packat upp tre glada möss placerade på en färgglad lakritsgodiskudde har de gått från hand till hand, blivit beundrade och lockat fram små leenden, och står nu på hedersplatsen, där alla i huset passerar flera gånger om dagen och kan nicka ett litet uppskattande "god dag" till mössen och de andra trevliga invånarna som Bente har anförtrott oss genom åren. Bentes alster har därmed blivit en permanent del av inventariet på semesterfabriken. Och med anledning av ännu en vacker hälsning på husets stora jubileum, blir vår fromma önskan att Bente ska vara med på resan även de kommande 40 åren – som Happydays hemliga medarbetare.

Men det var nylonstrumpor vi kom ifrån...
... faktum är att Bente 2006 vann vår stora jultävling i Resklubben, där medlemmarna hjälpte oss att dekorera julgranen genom att skicka in det finaste julpyntet i alla former och färger. Av Bente Hitz fick vi en vacker julstjärna, som bara ett fåtal kan gissa receptet på: Den är nämligen sammansatt av Bentes bortgångna svärmors kasserade nylonstrumpor, gardiner, pärlor och hår! Så kontroversiell var toppstjärnan att vi fick klagomål från mottagarna av vårt nyhetsbrev med ämnesraden: ”Ära vare svärmors minne”. Raden träffade flera personer mitt i hjärtat då de själva förlorat nära och kära – och det enda vi ville var att berätta en rolig historia om Bentes mycket kreativa upcycling-projekt. Så kan det gå – men toppstjärnan har blivit en fast och festlig tradition: Varje jul – och också i många år framöver – tar Bentes svärmors strumpbyxor topplatsen på vår meterhöga julgran i personalmatsalen.

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;