Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 253 Antal kommentarer: 69 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Haddeby - Haithabu Wikinger Museum

Sidst opdateret: 23-11-2021
Dette indlæg er læst 564 gange
Oprettet: 01-10-2014

Text och bilder: Tilde Jensen - Happydays reseambassadör

Vikingamuseum 
Så gick turen till Hedeby – strax öster om Schleswig. Här besökte vi Haithabu Wikinger Museum och fick en fascinerande inblick i vikingarnas värld. Museet är ett av Tysklands viktigaste arkeologiska museum och år 2010 öppnade deras nyaste utställning, som visar uppseendeväckande arkeologiska fynd som de sätter in i deras historiska sammanhang vid tiden omkring år 1000. Många av fynden vittnar om en livlig handel och ett rikt hantverk i staden.

Smycken och vapen från rika gravar, och de imponerande runstenarna är något av det, folk från de översta samhällsklasserna har lämnat efter sig. Det kungliga skeppet, som en gång i tiden var Östersjöns snabbaste, är utställt – både i original och i rekonstruktion – mitt i den stora skeppshallen.

Tips: Museet arrangerar gärna aktivitetsprogram för barn och vuxna.  

Efter det njöt vi av en solig middagsstund i det gröna, medans vi i själen begav oss tillbaks till nutiden. Samtidigt med att vi njöt av småkakor med M&M och en slurk cola till – så var vi åter tillbaks i år 2014 och redo att köra vidare.

Kappelns trevliga hamnmiljö

Nästa mål var Kappeln vid Sliens mynning, där man liksom i de andra städerna vi besökte kan slå sig för bröstet med de trevligaste hamnmiljöerna – men speciellt Kappeln, där fiskeriet, speciellt sillfisket, har varit stadens viktigaste inkomstkälla. Utsikten från bron in till staden fick chauffören att stanna vår bil mitt på klappbron och lämna mig, sin fru, sittande vred mitt i trafiken, medans han forcerade olika hinder för att få en bra bild av utsikten.

Stormen lade sig dock efter en liten promenad på ströget, efter att vi hade hälsat på positivhalaren, som spelade en liten låt för oss.

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;