Recept för 4-6 personer
Ingredienser:
600 gram oxfärs
2 teskedar rökt paprika
1 tesked spiskummin
½ tesked chilipulver
1 squash
1 ägg
Salt och peppar
Rör ihop alla ingredienser och fördela i en smord, ugnsfast form.
Baka i ugnen på 180 graders värme i 15 minuter (eventuell vätska hälls av när det är klart).
Under tiden som ovanstående står i ugnen gör du klart toppingen:
2 morötter
3 ägg
3 matskedar keso
3 matskedar stark salsa
Salt och peppar
1 bunt sparris (grön eller vit)
100 gram cheddar eller annan riven ost
Riv morötterna fint och vispa keso, ägg, salsa, och lägg allt i en skål – smaka av med lite salt och peppar. Fördela äggmassan över köttet och placera sparrisen över samt toppa med den rivna osten.
Bakas därefter i ugnen på 180 graders värme i 10-15 minuter, tills äggmassan har stelnat.
Serveras med en god sallad och bröd.
Smaklig måltid!