Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 253 Antal kommentarer: 69 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Gitte Lynnings Reseblogg: På cykel längs Mosel

Sidst opdateret: 23-11-2021
Dette indlæg er læst 1583 gange
Oprettet: 14-05-2014

En av mina bästa semestrar på egen hand var en cykeltur längs med Mosel under pingsten. Jag tog med min egen cykel och körde till Trier och satte bilen vid hotellet där jag startade och slutade turen. Det finns cykelstigar längs med hela Moselfloden, ofta på bägge sidor av Mosel. Starta turen med att hämta en cykelkarta på turistkontoret i Trier.

När man cyklar upplever man allt. Floden som glider och glittrar vid sidan av och fågellivet i den, de små städerna med vackra korsvirkeshus, vinodlingar, blommorna, dofterna, historiska platser på vägen, den ena lilla borgen efter den andra, småprat med andra människor längs turen - det är mycket populärt bland tyskarna att cykla eller bara åka till Mosel i pingsten, så även om det lyckades mig att hitta Zimmer frei, vill jag rekommendera att man bokar rum före turen.

Jag cyklade till Cochem (man kan också cykla hela turen till Koblenz) där jag tog cykeln med tåget tillbaks till Trier och så tog jag också en liten kvällstur till Luxembourg. Luxembourg är ett fantastiskt vacker land att köra igenom i solnedgången.

Trevlig tur!

Text och bild: Gitte Lynning - text översatt till svenska av Åsa Nilsson.

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Mosel
;