Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 52 Antal kommentarer: 6 Antal følgere: 1 Følg denne blog
Giglio – den är go!
04-11-2019
Dette indlæg er læst 271 gange

Före vårt besök på Hotel Giglio under vår studieresa i Toscana 2019 hade jag funderat omkring det med hotellet namn. Det första som jag (och flera av mina kollegor) kom att tänka på var en gigolo! Men det kunde ju också låta som namnet på ett tuggummimärke? Var hotellet uppkallat efter en känd person – eller var det namnet på familjen som ägde det?

 

En italiensk ö

Det visade sig att hotellnamnet stammade från den italienska ön Giglio som ligger utanför kusten i södra Toscana. Utan att veta någonting om ön, så tänker jag att det i alla fall måste vara en färgstark plats, för färgstark är det första ordet som faller en in när man kliver in på hotellet efter att ha strosat runt i kurparken och de fridfulla gatorna på kurorten Montecatini Terme.

 

Hotellrum och faciliteter

Den färgstarka stilen fortsätter in på rummen, men i något mindre grad – för en försiktig nordjyde som mig så känns blandningen av orange och blå kakel på badrummet en aning exotiskt. Men det gör ju inte något, för det passar ju in så bra i Italien.

 

Utöver att vara färgstarka är rummen också rymliga och fina. De ha alla aircondition och ett litet kylskåp (minibar), så man har möjlighet för att ha vatten, en cola eller kanske en liten flaska italiensk prosecco på kyl. Det finns också bar på hotellet samt restaurang, som har rykte om sig att laga läcker italiensk mat.

 

Hotellet har ingen egen swimmingpool, men om proseccon och AC:n inte är kylande nog har man möjlighet för att låna poolen på systerhotellet Nizza et Suisse ett par hundra meters promenad från Hotel Giglio. På Nizza et Suisse finns det också ett fint wellnesscenter där gästerna på Hotel Giglio får 10 % rabatt på entrén.

 

Hotel Giglio är en bra bas på en semester i Toscana. Belägenheten mitt i hjärtat av den vackra kurorten Montecatini Terme är perfekt, och jag skulle själv njuta av att sitta utanför hotellet med en kopp kaffe eller något kallt i glaset och bara titta på alla människor som kommer långväga ifrån för att uppleva kurorten och dess historiska kurbad.

 

Belägenheten är också ideell för dagsturer till flera spännande platser – t.ex. de vackra städerna Lucca, Florens, Pisa och Pistoia, och hotellet kan rekommenderas speciellt för dem som reser utan barn.

 

Text och bilder: Inger Nørgaard Simonsen

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Hotel Giglio #God hoteloplevelse