Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 242 Antal kommentarer: 66 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Gartenhotel Daxer – fantastisk utsikt över Zell am See

Sidst opdateret: 19-11-2021
Dette indlæg er læst 351 gange
Oprettet: 21-04-2016

Text: Trine Holm

I går eftermiddag kom vi fram till familjehotellet Gartenhotel Daxer. Hotellet ligger på 1.000 meters höjd över havet, och därför är det en fantastisk utsikt över staden, sjön och – inte att förglömma – bergen som omger platsen. Här är underbart, hög klarblå himmel, allt är grönt och blommorna är helt vidunderliga. Jag vet inte vad de gör med dem, men de ser i varje fall inte ut som något från min trädgård.


I trädgården, har familjen anlagt en alpbassäng, som är omgärdad av naturliga klippor, och det som är helt speciellt, är att vattnet kommer från en helt naturlig källa i bergen. Efter åtskilliga timmars biltur genom Tyskland, kände vi oss lockade av vattnet och hoppade i, och det var ett uppfriskande dopp – det var inte sista gången vi gjorde det. På morgonen susade vi nerför berget till Zell am See, det tog cirka 8 minuter att cykla de 11 kilometerna. En riktigt bra idé när man vill få en överblick över platsen. Här finns flera bergbanor, vid sjön finns det flera små badplatser och på caféerna bjuds det naturligtvis på alplivemusik av lokala musiker i lederhosen.


Staden är helskön – här kan man strosa runt länge, då det finns ett stort utbud av olika butiker. Hemturen hade vi inte räknat med, och då vi varken har racercyklar eller mountainbikes, fick vi gå med våra cyklar upp för berget. Det var en utmaning, och vi var överens om att det var bra att vi hade bilen med oss. Vi kom dock hem, bra trötta och varma. Men räddningen fanns på hotellet – alpbassängen i trädgården. Vi sänkte ner våra överhettade kroppar, och kände oss därefter som pånyttfödda!


Det råder en härlig stämning på hotellet, här får man rikligt med mat och vi blev hela tiden emottagna med stor vänlighet.
 

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.