Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 214 Antal kommentarer: 61 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Gästerna berättar: Familjesemester i Alperna

Sidst opdateret: 22-11-2021
Dette indlæg er læst 939 gange
Oprettet: 23-10-2017

Semestra mellan glittrande sjöar, vackra glaciärer och gröna berg i naturidyllen vid Zell am See, Österrike. Området är ett riktigt skidparadis men under sommaren förvandlas skidorten till ett sant sommarparadis, med mängder av sommaraktiviteter för stora och små. Familjen Lollike har rest med Happydays till området och de har sänt en liten semesterdagbok till oss.

Familjen Lollike reser med hela tre generationer på sin sommarsemester och det kan låta som en stor utmaning att hitta den rätta semesterdestinationen och det rätta hotellet, där många olika typer av behov ska tillfredsställas och det dessutom skall vara aktiviteter och faciliteter för både stora och små på semestern. Så här skriver familjen:

”Det bestämdes att tre generationer skulle försöka sig på att semestra tillsammans, 8 vuxna och 7 barn och ungdomar. Happydays kom med flera bra förslag och valet föll på Gartenhotel Daxer i Zell am See i Österrike. Det såg trevligt ut och här fanns allt, det var också charmigt och så ingick det mesta. Våra fyra rum låg på entréplan med en liten veranda och fri utgång till gräsmattan så vi kunde gå ut och in hos varandra och Pippi, den ena av familjens hundar, kunde vara hela familjens hund.”

Österrikisk gästfrihet mitt i naturkulissen
Garten Hotel Daxer i Zell am See är också en härlig semesterbas, där du får unika semesterupplevelser serverade på ett silverfat. Här bor du högt uppe med utsikt över staden Zell am See och alla upplevelser väntar strax utanför dörren. Det familjeägda hotellet drivs med österrikisk hjärtevärme och här finns plats för hela familjen. Familjen Lollike uppskattade också hotellets gästfrihet och mattraditioner:

”Hotellets ägare och sommarpersonal bor på hotellet. Det finns alltid någon redo att hjälpa dig eller att ge en nödvändig förklaring. Den enda man skulle betala för var ölen till maten. Helt perfekt att kunna breda smörgåsar vid frukostbuffén, vilket gav en frihet till att vara ”på berget” utan att behöva tänka på var man eventuellt kunde finna en restaurang att äta. Morgon och kväll njöt vi att den rikliga buffén, ungarna åt mängder av spagetti med köttfärssås, dessutom var isbaren mycket populär.

Hotellet ligger fantastiskt, ett par hundra meter över sjön och med fri utsikt till berg, skogar, sjö och stad. Hundra meter från hotelldörren går tre liftar upp till det närmaste berget. Vi hade efter rekommendation köpt ett Zell-am-See/Kaprun-Sommercard. Det visade sig vara mycket förmånligt – två resor upp på berget och kortet var intjänad. Sedan var det gratis aktiviteter för en hel vecka.”

Upplevelser för hela familjen
Med matsäcken packad finns det rika möjligheter för att bege sig ut på äventyr och utforska det österrikiska alplandskapets många upplevelseskatter:

”Hotellet har en liten badsjö med solstolar, så här fanns en bra möjlighet att njuta av solskenet när solen var framme. Annars var inomhuspoolen barnens favoritplats. Flera kvällar utspelades också ett skådespel på himlen med blixtar och dunder – en gigantisk ljusshow med Alperna som en spektakulär kuliss. Gratis underhållning för alla! De modigaste i familjen fick en stor upplevelse då de bestämde sig för att prova på en förmiddag med riverrafting. Ett par danskar som under vintern är skidlärare, äger en firma som under sommaren tar med turister på en vild flodsegling med alla nödvändiga säkerhetsföreskrifter.

Vi seglade också tillsammans på sjön – och ibland gjorde vi utflykter i smågrupper bland annat till ett kombinerat lekland/djurpark, bergsvandringar från linbana till linbana eller ett besök i ett ”klamm” som ingen av oss visste vad det var, men det var en spännande promenad på rustika broar och avsatser inne i en bergsravin skapad av istiden och nu med en mindre flod som med en kraftig ström skär sin väg genom bergsmassivet. Det var vackert! När dagen var slut möttes hela gänget vid samma långbord, som under hela veckan var reserverat till oss och vi kunde dela med oss av dagens upplevelser och lägga planer för den kommande dag – också på den sjunde kvällen som var vår sista kväll före vårt avsked efter en vecka som verkligen hade varit toppen på toppen!”

Österrike är ett äkta semesterparadis året runt och familjen Lollikes semesterupplevelser är ett härligt porträtt av hur många upplevelser och aktiviteter som finns i Österrikes alpkuliss – och som passar perfekt för hela familjen – stora som små!

Tusen tack till familjen Lollike för de härliga semesterminnena. Vi älskar att höra våra gästerna semesterhistorier – alla skapar unika semesterminnen – och de är med till att göra vår vardag på semesterfabriken lite bättre.

Har du fått lust att semestra i Österrike? Här hittar du alla semesterpärlor!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Gartenhotel Daxer #Aktivitet & action #Badeglæde #Familiehygge #God hoteloplevelse #Kvalitetstid #Naturens glæder #Sommersjov