Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 254 Antal kommentarer: 69 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Frilandsmuséet i Muess – en härlig upplevelse...

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 788 gange
Oprettet: 22-09-2014

Text och bilder: Trine H. - Happydays reseambassadör

I dag kunde vi åter se fram emot en solskensdag och 30 graders värme, som för oss bjuder in till utomhusaktiviteter. Vi hade upptäckt att de finns ett helt speciellt frilandsmuseum, beläget i staden Muess, strax utanför Schwerin. Det speciella med platsen är att cirka 20 byggnader ligger på sin ursprungliga plats, och alltså inte hitflyttade. Nej, denna plats är en autentisk gammal landsby, som faktiskt var bebodd ända fram till 1952. De flesta av husen på platsen är från 1800-talet. Dock finns det enstaka som stammar helt tillbaks från 1700-talet. Platsen är varsamt renoverad, och ligger helt fantastiskt ut mot Schweringer See.

I några av husen kan man se hur livet har utspelat sig, den gamla interiören finns bevarad. Man kan också uppleva en gammal skola och då vi var där, var det en tysk skolklass på plats som fick prova på att bli undervisade efter 1930 års skolprinciper. Smedjan, kan man också besöka, den står som den gjorde år 1952. Många av husen är korsvirkeshus med stråtäckta tak, och man har förmått att skapa en fin stämning som för dig tillbaks i tiden. Köksträdgården med sina blomsterland framstår så idyllisk att man inte har lust att lämna platsen. Man blir i hög grad inspirerad, om man har trädgård som man gillar att pyssla med.

Har man mindre barn med, finns det ett litet område med en stor sandlåda, och vad jag blev betagen av, var en stor ko med juver, som barnen kunde prova att mjölka, mjölk kom det inte, men vatten.

Caféet som ligger inne på området i ett av de gamla husen är mycket trevligt, det bjuds på lite av varje, till rimliga pengar.

Platsen kan verkligen rekommenderas, och man upplever att det har utspelat sig ett bra liv i den lilla landsbyn. De levde av lantbruk, men samtidigt ligger byn helt ned till den stora Schweriner See, som också måste ha försett det lilla samhället med fisk.

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;