Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 52 Antal kommentarer: 6 Antal følgere: 1 Følg denne blog
Följ med oss till krogen The Cottage vid Ålholms Slott
07-11-2014
Dette indlæg er læst 167 gange

Nu förstår vi bättre, varför gästerna tycker så bra om vår brittiskinspirerade krog på Lolland.

The Cottage ligger i utkanten av den lilla staden Nysted, som är en idyllisk kuperad stad vid Nysted Fjord. På den andra sidan av vattnet kan man se det praktfulla slottet Ålholm – en av Danmarks få bevarade medeltidsborgar. Här skapar de tättliggande byggnaderna, vattnet och utsikten till borgen från 1300-talet en helt speciell stämning, som är väl värd att uppleva.

Men för att sätta pricken över i-et på medeltidsstämningen, ska det naturligtvis också finnas en krog – och här gör The Cottage oss inte besvikna, i den historiska stadsmiljön. Endast få hundra meter från staden ligger krogen, som med sitt vita staket, sina korsvirkesväggar, den öppna spisen och de små fönsterna, utlovar några semesterdagar, som matchar Nysteds unika karaktär.

Faktiskt så ligger krogen på udden mellan Nysted Fjord och havet, ett perfekt område för promenader, också under hösten, då vi själva besökte krogen. För det är speciellt att vända åter till krogens värme bakom de tjocka korsvirkesväggarna, till de mörka träpanelerna, spisen och en kopp kaffe eller ett gott glas öl eller vin.

Tack för att vi fick lov att kika in i de varma salongerna – vi hoppas inte att det är sista gången, vi ses!

Med vänliga hälsningar
från alla oss i Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
30-05-2017 14:57skrevAnna Nilsson
Vi hittade The Cottage av en slump för några år sedan via Happydays. Sen dess har vi nog återvänt minst 10-15 ggr. Maten är helt underbar. Omgivningarna är som gjorda för långpromenader och personalen med Marianne i spetsen är absolut bäst! Rummen är inte toppmoderna, men där är man ju bara när man sover. En promenad ner till hamnen eller ner till stranden, eller varför inte ner till byn för att köpa smörrebröd hos den lokala slaktaren. Här kopplar vi av!
24-03-2015 17:23skrevAdrian Pratt
Tyvärr var inte vår upplevelse den bästa på The Cottage. Mycket slitet annex och inte städad sedan vinter uppehållet. Servicen var absolut inte den bästa heller. Kanske för tidig i början av säsongen. Verkade som värden/värdinnan ville klara allt själva.

Tags på indlægget

#The Cottage