Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 163 Antal kommentarer: 44 Antal følgere: 5 Følg denne blog
FICO - Italiens nya, stora matmarknad
02-08-2018
Dette indlæg er læst 360 gange

Happydays italiensexpert, Jørgen, har varit på besök och berättar här om FICO:

Bolognas, faktiskt hela Italiens, nya moderna matmarknad FICO erbjuder många roliga och lärorika upplevelser. Här kan man till exempel uppleva ett italienskt jordbruk genom att besöka stall och utomhusmarker på totalt 2 hektar och över 200 olika lantdjur.

Här får man en fin inblick i matproduktionen genom att besöka 40 olika "fabriker" och observera hur kött, fisk, ost, pasta, olja, öl, godis och mycket annat bearbetas och framställs till en färdig produkt. Fina möjligheten för att smaka på italienska specialiteter, mot en passande betalning förstås, finns det i något av FICO:s fyrtio matstånd med mat, dryck, glass, karameller och andra specialiteter. När du reser med Happydays får du en voucher som ger rabatt på olika evenemang och inköp.

FICO:s utbildningskaruseller

Utforska också FICO:s sex stora utbildningsområden (så kallade karuseller) som är dedikerade eld, jord, hav, djur, dryck och framtiden. Det kostar en entré för att komma in här, men du får också möjlighet att ta del av upp till 30 arrangemang dagligen där man har möjlighet för att uppleva och lära interaktiv.

Innanför parkens område kan man som besökare ta sig runt på egen hand antingen till fots eller på en lånecykel. Du kan också följa med på en guidad tur som varar cirka 1 1/2 timme (mot betalning).

Gratis entré

FICO kan verkligen rekommenderas att besöka och entrén till själva matmarknaden är gratis. Läs mer här www.eatalyworld.it – och i bästa italienska stil håller de öppet varje dag kl. 10.00-24.00.

 

Hälsningar Jørgen, inköpare på Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Italien