Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 52 Antal kommentarer: 6 Antal følgere: 1 Følg denne blog
Fattoria degli Usignoli i Toscana
04-11-2019
Dette indlæg er læst 441 gange

På vår studieresa 2019 fick vi uppleva superäkta toskansk stämning, precis den som vi nordbor söker när vi reser till Italien! Vinrankor, cypresser, pinjeträd och en fantastisk panoramautsikt över dalen är bara en del av stämningen som möter dig vid ankomsten till ”näktergalfarmen” (usignoli betyder näktergal).

 

Jag förstår fullständigt varför näktergalarna sjunger så vackert på denna plats. Platsen är mycket idyllisk och andas fred och ro högt uppe över Florens och de andra turistmagneterna i Toscana.

 

Hotellrum

Rummen är typiska för Italien med kakel, rustika mörka möbler och balkong eller terrass. Kolla också in det fantastiskt vackra annexet strax bredvid huvudbyggnaden. Det är något i den stilen som mitt ”casa” ska byggas i, och där jag ska leva livet tills jag blir gammal – när (eller snarare om) jag vinner den stora lottovinsten J

 

La dolce vita!

Vi hade verkligen tur med vädret här i slutet av oktober månad, det var upp till 24 grader varmt och klarblå himmel. Tursamt nog hade vi packat både short och lätta sommarklänningar. Jag kan levande föreställa mig hotellet under högsäsong med massor av liv och rörelse mellan de två utomhus swimmingpoolerna och alla terrasser och sköna solplatser, plus den läckra naturen som breder ut sig strax utanför hotellområdet. Här kan man inte göra något annat än att bara koppla av när man sitter med ett glas chianti eller en pärlande kall prosecco i handen och tittar ut över nejden.

Text och bilder: Helle Kræmer Aagaard

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Fattoria degli Usignoli #God hoteloplevelse