Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 55 Antal kommentarer: 7 Antal følgere: 1 Følg denne blog

Ett stenkast från rådhustorget i Rostock

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 393 gange
Oprettet: 18-11-2014

En härlig solskensdag i Rostock.

Så hade studieresan kommit fram till en annan av höjdpunkterna på turen, ett besök i hansastaden Rostock med hotellbesiktning på Happydays Hotel Die Kleine Sonne. Hotellet är ett mindre cityhotell med en perfekt belägenhet, endast ett stenkast på cirka 50 meter till rådhustorget, där du också hittar några sköna caféer där man bl.a. kan följa med i folklivet och torghandeln.

På själva hotellet finns det en fin frukostmatsal, men övriga faciliteter såsom restaurang och wellness hittar du på grannhotellet Steigenberger Hotel Sonne (10 meter).

På hotellet har du som sagt en bra bas för upplevelser i staden Rostock, för staden har mycket att bjuda på och man kan lätt spendera ett par dagar här. Vi hade inte speciellt mycket tid på oss att utforska staden, men vi hann besöka den praktfulla kyrkan Marienkirche som är väl värd ett besök. Vi promenerade dit via gågatan Kröpeliner Strasse, där kommersen var i full gång, och vi stannade till vid en gatukonstnär som, tillsammans med de barn som hade lust, blåste gigantiska såpbubblor. 

Förutom att utforska själva stadsmiljön med Nordeuropas första universitet och stadens klosterträdgård som tillhör klostret Zum Heiligen Kreuz, så är det härligt att bara strosa omkring och studera de många vackra husfasaderna som vittnar om en rikedom som man har hansan att tacka för. Och har man lust att utforska området ytterligare är det bara att ta för sig av alla sevärdheter. Åk t.ex. till Bad Doberan (17 km) med domkyrkan från 1284, och ta en tur med det populära ångloket Molli som avgår från samma plats med destination Kühlungsborn vid Östersjökusten.

Sist men inte minst vill vi självklart tipsa om läget i förbindelse med ett besök på den stämningsfulla julmarknaden i Rostock, här bor du så nära att du kan komma och gå flera gånger under en och samma dag, och resten av staden är självklart pyntad upp för att ge dig maximal julstämning. 

Vi åker härifrån med känslan av att vi gärna vill komma igen, och utforska staden ännu mer. Och som en liten kuriosa vill jag nämna att det var i Rostock som den kände danske astronomen Tycho Brahe miste sin näsa i en duell med en dansk adelsman.

Med vänliga hälsningar
från alla oss på Happydays

Se hotellet här

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;