Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 58 Antal kommentarer: 10 Antal følgere: 4 Følg denne blog

Enklaste ciabattan

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 287 gange
Oprettet: 30-03-2016

Av Anders Holmsgaard

Hemligheten bakom detta bröd är att använda bra råvaror. Jag använder t.ex. alltid ett ekologiskt vetemjöl med högt gluteninnehåll, när jag bakar. Vad som i mina ögon gör brödet ännu bättre, är att det inte behöver ältas.

Ingredienser
400 gram vetemjöl
200 gram durumvetemjöl eller vetemjöl special
5 dl. fingervarmt vatten
15 gram jäst
Två matskedar olivolja
En tesked grovt salt

Steg 1

Upplös jästen i lite fingervarmt (37°C) vatten, tillsätt resten av vattnet. Blanda mjöl och salt i lite i taget och tillsätt oljan. Allt skall röras ihop till en kladdig deg. 

Steg 2

Degen placeras i en täckt skål i kylskåpet i minimum två timmar. Gärna upp till tolv timmar, t.ex. över natten.

Efter jäsningen delas degen i två bröd - degen är fortfarande klistrig så använd t.ex. en stor sked och fördela degen på en bakplåt med bakplåtspapper på. Baka brödet i en förvärmd ugn på 300 grader (eller ugnens max.temp.) i åtta minuter. Skruva ner till 200 grader och baka färdigt brödet i cirka femton minuter.

Presto!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.