Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 214 Antal kommentarer: 61 Antal følgere: 5 Følg denne blog

En weekend på Hotel Nørre Vosborg

Sidst opdateret: 22-11-2021
Dette indlæg er læst 458 gange
Oprettet: 18-04-2016

Text och bilder: Andreas Bock

Känner du igen dig? Man sitter och glor på tv, och helt plötsligt stannar man upp för att man ser någon som bär ett par coola brillor? Nåväl, det kan vara så att jag är ensam om det. Men inte desto mindre, är det så här den här historien startar.

’”Danmarks Dejligste Slotshoteller” är ett program som du hittar på dansk TV2 på bästa sändningstid. Nu vet jag inte om du har sett det. Men den manliga värden Jacob Rais har kanske de coolaste brillorna jag har sett på länge. Nu är jag heltids-glasögonorm och därför är jag intresserad av detta. Men under tiden som jag kollar in om jag kan se vilket märke det är på hans glasögon (kanske skulle jag köpa ett par till mig själv), så säger min flickvän: ”Andreas – har ni inte ett av ’Danmarks Dejligste Slotshotellet’ på Happydays?” Jag har fingrarna i många av våra hotell varje dag, så jag svarar snabbt: ”Det är jag inte helt säker på, men vi har en vistelse på en av Danmarks Dejligste Herregårde – Nørre Vosborg.” Nu är jag kanske typen som tänker innan jag talar, men i det här fallet så uttalade jag mig plötsligt om något som jag egentligen inte själv hade besökt. Vid närmare eftertanke så var det bara att packa väskan och åka hit. Så det gjorde vi.

Nu är jag ju också upplärd i att semester, det är inte något vi håller – men något vi säljer. Så vi åkte iväg en weekend före höstlovet för att komma bort en smula från vardagen.
Det var gott och väl en biltur på knappt två timmar. Men jag vill strax säga att det är hela bilresan värd. Då vi kom fram blev vi mottagna av en trevlig receptionist från lokalområdet – som utan problem – fick oss inkvarterade på Vosborglille. Vosborglille är en liten sidobyggnad till de andra hotellrummen och själva herrgården. Ja, vi fick faktiskt brudsviten – jag är väl uppfostrad, så jag klagade inte! Det var ett läckert, modernt rum med ett litet vardagsrum, ett stort sovrum och ett stort badrum. Ja, det var du t.o.m. fler tv-kanaler än jag hade räknat med, och även om jag snart blir 26 somrar, så skulle jag ju ha veckans Let’s dance-fix.

Lördag morgon startade med en superläcker frukostbuffé med allt från nutella (jag älskar nutella) till hemgjord smoothie. När vi hade ätit frukost, kammat håret och borstat tänderna körde vi en tur till Holstebro. Nu kanske jag förnärmar någon – men jag visste inte vad jag kunde förvänta av Holstebro. Men det var en charmig stad med bra stämning. En känsla av att alla känner alla, förutom oss, naturligtvis. När Holstebro var färdigshoppat körde vi tillbaks till Nørre Vosborg för att inta det inkluderade eftermiddagskaffet. Vi blev väl mottagna av en superproffsig servitör i restaurangen, som ligger precis bredvid herrgårdens huvudbyggnad. När jag tänker eftermiddagskaffe, så brukade min farmor att ta fram hembakade småkakor, så jag hade inga större förväntningar. Där blev jag grundlurad. Det var en läcker bit chokladkaka som påminde mer om än dessert än om en kaka. 5 av 5 i betyg.
 
Då vi hade gått en lång tur omkring herrgården slappnade vi av på soffan, där jag igen zappade fram till ”Danmarks Dejligste Slotshoteller”. Där var han igen, mannen med de coola brillorna. Nu var han inte bara en söt man med coola brillor. Nu var han en söt man, med coola brillor, som på ett eller annat vis fick oss att åka till Nørre Vosborg – och stort tack för det! När vi så blev hungriga igen, återvände vi till restaurangen för att äta den 3-rätters meny som var inkluderad i vistelsen. Och spänn fast säkerhetsbältet. Vilken matupplevelse vi fick! Det var hög kvalitet på allt från aptitretaren som vi inte hade räknat med att få, till avslutningen med en fantastisk dessert.

Summan av kardemumman. Så fick jag rätt då jag sa att Nørre Vosborg är en av ”Danmarks Dejligste Herregårde”. Man både sover och äter gott här – och det kan rekommenderas att tillbringa en weekend i Danmark här – utan att det kostar dig en herrgård.
Så, vad väntar du på?

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Hotel Nørre Vosborg #Hotel Nørre Vosborg