Cirka 18 fastlagsbullar.
Ingredienser
50 gram jäst
½ dl vatten
2,5 dl. mjölk
1 ägg
2 matsked olja
½ tesked malen kardemumma
2 tesked socker
1 tesked salt
200 gram fullkornsvetemjöl
ca. 300 gram vetemjöl
Kräm att fylla bullarna med
½ liter vaniljkräm, man kan också välja att fylla choklad eller marmelad i bullarna.
Så här gör du:
Värm vatten och mjölk till fingertoppstemperatur och häll det i en skål och rör ut jästen. Tillsätt de övriga ingredienserna, dock ej allt mjöl, och blanda degen väl. Låt degen jäsa cirka en halv timme eller till dubbel storlek. Knåda degen väl och dela den i två lika stora delar och rulla ut dem i två fyrkanter på cirka 30 x 30 cm. Dela varje fyrkant i nio fyrkanter och lägg vaniljkräm på varje fyrkant. Tryck ihop kanterna så att du formar en bulle med krämen inuti bollen.
Sätt bullarna på bakplåten med fogarna neråt och låt dem jäsa i ytterligare en halv timme. Pensla med ägg och baka mitt i ugnen på 200 graders värme i 12-14 minuter. När de är avsvalnade kan de pyntas med glasyr.
Mums!