Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 56 Antal kommentarer: 10 Antal følgere: 4 Følg denne blog
Danska fastlagsbullar
29-01-2018
Dette indlæg er læst 243 gange

Cirka 18 fastlagsbullar.
Ingredienser

50 gram jäst
½ dl vatten

2,5 dl. mjölk
1 ägg
2 matsked olja
½ tesked malen kardemumma
2 tesked socker

1 tesked salt
200 gram fullkornsvetemjöl
ca. 300 gram vetemjöl

Kräm att fylla bullarna med
½ liter vaniljkräm, man kan också välja att fylla choklad eller marmelad i bullarna.

Så här gör du:

Värm vatten och mjölk till fingertoppstemperatur och häll det i en skål och rör ut jästen. Tillsätt de övriga ingredienserna, dock ej allt mjöl, och blanda degen väl. Låt degen jäsa cirka en halv timme eller till dubbel storlek. Knåda degen väl och dela den i två lika stora delar och rulla ut dem i två fyrkanter på cirka 30 x 30 cm. Dela varje fyrkant i nio fyrkanter och lägg vaniljkräm på varje fyrkant. Tryck ihop kanterna så att du formar en bulle med krämen inuti bollen.

 

Sätt bullarna på bakplåten med fogarna neråt och låt dem jäsa i ytterligare en halv timme. Pensla med ägg och baka mitt i ugnen på 200 graders värme i 12-14 minuter. När de är avsvalnade kan de pyntas med glasyr.

Mums!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Afslapning & antistress