Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 253 Antal kommentarer: 69 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Då Happydays blev kokboksförfattare

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 415 gange
Oprettet: 13-05-2014

Detta är historien om, hur det kom sig att medarbetarna i Happydays fick idén om att bli kokboksförfattare.

Se onlineversionen av kokboken ”Æde med glæde”

Vill du skriva ut recept? Ladda ner pdf-filen här 

”Vi borde göra vår egen kokbok” - hur många har tänkt den tanken?

Skillnaden mellan kollegorna i semesterföretaget Happydays och alla andra platser där mat ofta är ett gemensamt intresse är att de hade hela företaget i ryggen när de startade projektet - och det var ett långsiktigt projekt som tog två år från idé till färdig kokbok. Kokboken ”Æde med glæde” (på svenska ”Äta med glädje”) blev en rikt illustrerad kokbok med hundratvå hemmagjorda recept från fyrtiofem kollegor och kokboken har blivit till ett litet manifest över den goda historian på deras arbetsplats.

På många arbetsplatser byter man recept kollegor emellan och lunch och eftermiddagsfika är dagens höjdpunkt. Här skiljer sig inte Happydays från mängden – men här är man bra på att prova på och fullfölja de mer annorlunda idéerna. ”En kreativ idé får inte lov att passera obemärkt förbi här i huset, även om den ibland kan vara förklädd som en mer skämtsam anmärkning” säger marknadschefen Karin Wenzel, ”Vi är vana att göra saker lite annorlunda – hela vår kultur bygger på visionen om att skapa ”Resor med glädje”.

Happydays art director Inger Hess Ekmann är kvinnan bakom det stora arbetet med att samla in recept, skapa illustrationer och göra layout på kokboken - ett projekt som hela tiden stoppades upp i det konstanta trycket av tidsfrister på annonser, nyhetsbrev och allmänt mycket att göra på marknadsavdelningen. "Det började som en smart kommentar som jag ibland ångrar, för det tog några år att genomföra projektet", säger hon, "Men jag höll grytan kokande, eftersom alla tyckte att det var så roligt. Mina kollegor gick upp i projektet, stod i timmar vid spisen och tog bilder av sina ansträngningar i köket, skickade recept och bilder, ibland handskrivna familjerecept från morfar i USA och det har orsakat så många trevligt samtal, typ 'Minns du den studieresan, då vi blev serverade grodlår på Seinen?', att det verkligen har varit värt all den mödan jag la ner på projektet."

Happydays stora kokbok kommer nog inte att revolutionera kokkonsten. Men den är en del av den goda historian på vår arbetsplats – semesterfabriken Happydays! Här finns recept från Thailand och Grönland, farmor och internet, från 80-talet till low carb, på danska och på svenska. Kort sagt – de representerar våra olikheter: Från Ailinda till Åsa och det har varit ett gemensamt projekt till stor glädje för alla vid kafferasten, lunchen, festmiddagen och alla andra arrangemang där vi har använt våra smaklökar.

Recepten är kryddade med egna foton och berättelser från vår vardag och också när vi bänkar oss vid främmande grytor på studieresor, hotell och semesterdestinationer runt om i Europa. Och de är alla illustrerade med Ingers välkända, humoristiska teckningar!

Varma kokbokshälsningar

Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;