Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 254 Antal kommentarer: 69 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Cyklarnas dag - på Harzer Grenzweg

Sidst opdateret: 19-11-2021
Dette indlæg er læst 364 gange
Oprettet: 23-01-2015

Översättning av vår danska reseambassadör Trine Holms blogginlägg från 2013.

Vädret var i dag perfekt för att cykla, så våra medhavda cyklar skulle ut och luftas. Då vi bodde så nära det forna DDR, så ville vi prova att hitta vägen till Das Grüne Band, området som DDR skapade som ett slags ingenmansland och som genom åtskilliga år fick lov att stå helt orört, och därmed skapades en biotop, där nya plantor och djur plötsligt dök upp. Bandet kunde vara helt upp till 200 meter brett. Här har man nu gjort vandrings- och cykelvägar: Harzer Grenzweg.

Vi lyckades finna rutten, med hjälp av vår flinka cykelhandlare, som till och med stängde butiken för att visa oss vägen; överallt möter vi stor vänlighet och hjälpsamhet. Praktfull tur genom gamla tyska städer, där korsvirkeshusen dominerar. Turer startade i Vienenburg, därefter besökte vi Stapelburg och gjorde ett stopp vid minnesstenen som visar återföreningen, där två män räcker varandra handen på var sin sida av järnridån. Även om det är ganska länge sedan ridån föll, gör det fortfarande stort intryck på en, när man blir uppmärksammad på året 1989.

Vi cyklade vidare till Ilsenburg, en mycket charmig liten stad i Harz, och åt en välförtjänt lunch efter de 18 kilometer som vi hade cyklat. Vi blev dock övermannade av trötthet, då skulle cykla hem igen, så vi tog svängen förbi tågstationen och placerade oss och cyklarna på tåget tillbaks till Vienenburg. I princip överallt i Tyskland kan du ha cyklar med på tåget, och det är lätt.

Trevligt nöje!

Trine Holm 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;