Den 1 december förvandlades vår personalmatsal till en liten chokladfabrik. Enligt vår tradition skulle vi göra julkonfekt och vilken dag passade bättre till det, än den första dagen i december. Efter arbetsdagens slut, torsdag eftermiddag, packade vi upp nougat, marsipan, choklad och nötter i alla former och fördjupade oss sedan i våra recept, till tonerna av stämningsfull julmusik.
Dofterna började sprida sig med allt från färskpressad apelsin till smält choklad och rostade mandlar. Det rullandes, blandades, hackades, smältes och knådades för fulla muggar, någon följde recepten till punkt och pricka och andra improviserade högt och lågt – gemensamt för oss alla, var nog att smakproverna var lika viktiga som det färdiga resultatet.
När alla ingredienserna var slut och alla hade presterat massor av konfekt gjorde vi återigen om chokladfabriken till den vanliga gamla personalmatsalen i semesterfabriken. Ingen skulle ha kunnat märka att vi hade varit där efter stängningstid, det skulle vara tomten i så fall.
Har du också lust att göra godsaker till jul, så får du här ett par bra recept från Happydays chokladfabrik:
Den bästa julkonfekten
Så här gör du:
Läckra Baileyskulor
Så här gör du:
Söta hälsningar från Anne – onlinekoordinator på Happydays