Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Resblogg av Happydays inköpare

Resblogg av Happydays inköpare
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 13 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 3 Følg denne blog

Castelli Romani, historiskt område strax utanför Rom

Sidst opdateret: 17-11-2021
Dette indlæg er læst 888 gange
Oprettet: 07-05-2014

Restips från Jørgen - vår inköpare i Italien

Önskar du en lantlig upplevelse i förbindelse med ditt besök i Rom? Då rekommenderar jag en vistelse på Hotel Villa Vecchia i vindistriktet Castellli Romani.

Strax utanför Rom hittar du Castelli Romani, som är ett mycket naturskönt område av historisk karaktär. Här hittar du en rad medeltida städer, bland annat staden Frascati, där jag har hittat detta sköna hotell – cirka 25 kilometer från Roms centrum.

Frascatis historia stammar från före romarnas tid, men staden fick först sin betydliga växt då Tusculum (idag antika ruiner från Etruskernas tid) blev förstörda år 1191 och de stora adelsfamiljerna från Rom på 1500-talet valde att bygga deras pampiga villor i området. Området och speciellt Frascati – bär därför fortfarande prägel av imponerande byggnader från denna tid.

Frascati är också känd för att vara den första staden i Vatikanstaten, då staden blev förbunden med järnväg till Rom.

I Frascati kan du bland annat besöka Villa Aldobrandini – också kallad Villa Belvedere (ingång från Frascatis huvudtorg).

Idag är stadens stora intäktskälla vinproduktion med det typiska vita vinet Frascati DOC och kommer du i september, kan du ha tur att närvara vid festerna för vinskörden. Hotellet har ett avtal med fyra lokala vindistributörer i Frascati stad, som erbjuder vinprovning av de lokala vinerna. Fråga på hotellet, så hjälper de dig att boka.

Hotel Villa Vecchia är ett ganska unikt hotell i form av en historisk villa, som först blev taget i bruk som hotell år 2000 efter att tidigare ha fungerat som nunnekloster. Från hotellet är det en helt fantastisk utsikt över Frascati-området och mot Rom. Hotellet ligger på gångavstånd (1,5 kilometer) från staden Frascati med cirka 20.000 invånare.

I hotellets omedelbara närhet (i trädgården bakom hotellet) och högt beläget över Frascati, hittar du Påvens tidigare sommarresidens: Villa Mondragone. 

Påvens nuvarande sommarresidens, Castel Gandolfo, ligger cirka 22 kilometer från Frascati.

Rom med omnejd bjuder på mycket för både den vuxna publiken och för barnfamiljerna. Som vuxen är det ju inte svårt att imponeras över den fantastiska historien som Lazio-regionen bjuder på, men också de minsta barnen blir imponerande över till exempel Colosseum, speciellt om de också får höra historien i korta drag. För barnfamiljerna är det också upplagt att komplettera historien med de mer moderna och mer aktuella nöjena som till exempel:

Museo Explora

Rainbow Magicland 

Har du varit i Rom tidigare och vill fördjupa dig i området, kan jag rekommendera en tur till Tivoli (35 km) som till trots för namnet är en stad och inte en nöjespark. Här finns två fantastiska trädgårdsanläggningar, som båda står på UNESCOs världsarvslista. Den ena är antika kejsarens Hadrians konstruktion Villa Adriana och den andra är den praktfulla Villa d'Este från 1500-talet.

Kommer till en av Roms flygplatser och inte vill hyra en bil, rekommenderar jag att du tar en taxi till hotellet. Från Ciampino-flygplatsen kostar det i skrivandes stund EUR 40 (4 personer) och EUR 50 (8 personer) enkel resa. Oavsett vilken romantisk föreställning du har om Italien och italienarna, så rekommenderar jag att du får hotellet att beställa taxin till dig och därmed undgå att hamna i en turistfälla (dyrare pris).

Önskar du att från hotellet besöka Rom, rekommenderar jag att du tar tåget från Frascati tur och retur.

Men totalt sett, hela området består av historiska medeltida städer – så det kan också rekommenderas att hyra en bil för att komma runt i området och stanna till precis där du har lust. Här har du en ypperlig chans att lära känna det autentiska Italien och de lokala i deras egna omgivningar.

Text: Jørgen Jacobsen – Happydays inköpare i Italien

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;