Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 52 Antal kommentarer: 6 Antal følgere: 1 Følg denne blog
Bellavista Palace Hotel i Montecatini Terme
05-11-2019
Dette indlæg er læst 419 gange

På Happydays studieresa 2019 besökte vi till Bellavista Palace Hotel, ”palatshotellet med den vackra utsikten”, som fick äran att vara Happydays sista inkvartering på den toskanska studieresan. Hotellet ligger på kurorten Montecatini Terme, nära det läckra kurbadet där man kan få lov att dricka sig frisk från diverse sjukdomar, om man har besökt en läkare först så att man kan tåla det mineral- och salthaltiga vattnet.

 

Hotellet

Ett stort, orange och fyrkantigt vidunder av en byggnad med ett lätt bastant utseende gömmer sig bakom stora gamla träd med breda kronor. Innanför är intrycket en aning lättare med möbler i bästa rokokostil, orientaliska mattor och varma färger som grön, oranger och brun med en aning gult. Inventarierna verkar lite slitna, men övergripande blir man mottagen av vänlighet, hövlighet och rank rygg – det är trots allt ett 5-stjärnigt hotell efter italienska mått, och här är exklusiviteten i högsätet. Vilket man också kan märka när man kollar sig runt omkring, på entréplan finner du bl.a. reception, bar, restaurang och vinterträdgård.

 

Wellness

När man kliver in i det inkluderade SPA-området så hamnar man i en ny tidsålder: det är modernt, lätt belyst, mysigt, lite varmt och här finns det möjlighet för att bada och tillköpa diverse massage- och skönhetsbehandlingar. Därutöver finns det också ett bra fitnessrum, inte stort och skrytigt, men med de maskiner som man behöver. Hotellet har också ett härligt utomhus poolområde, med massor av ligg- och skuggmöjligheter, vilket säkert är jätteskönt under varma sommardagar.

 

Hotellrummen

Den herrskapliga stilen fortsätter in på rummen: väggarna är färgstarka, sängarna bastanta och några rum har balkong och en läcker utsikt, vilket namnet också antyder. Vi fick det ”rosa rummet” och var speciellt förtjusta i sängen och badrummet, som framstod moderniserat med en mycket läcker duschkabin där duschen hade massagestrålar, diskoljus och en massa andra funktioner. På övriga rum fanns det vanliga duschkabiner eller jacuzzi-badkar och på de nyrenoverade rummen på hotellets nedersta våning fanns det både badkar och duschkabin i samma rum. Dessa rum är också mer modernt inredda, men utan att utskilja sig för mycket från hotellets genomgående stil.

 

Frukosten

Efter en god natts sömn stod vi upp till en läckert uppdukad frukostbuffé, kanske inte helt typisk italiensk. På Bellavista Palace Hotel fanns nästan allt som man kunde önska sig att äta. Vi blev positivt överraskade av överflödet med mörkt bröd, ljust bröd, kakor, bacon, äggröra, diverse pålägg samt en kaffemaskin med klassisk ”americano”, det vill säga vanligt svart kaffe. Hos servitörerna beställer man specialkaffe och man kan äta sin frukost i den stora matsalen eller ute på den solbelysta terrassen. På studieresan bedömde Lea de olika hotellens inställning till vegan-kost, läs om hennes upplevelser på bl.a. Bellavista Palace Hotel här

 

Min utvärdering

Bellavista Palace Hotel är helt klart ett läckert hotell, om man bortser från slitage och trapputmaningar. Maten är toppen, av alla de hotell som vi besökte på vår studieresa är det min värdering att frukosten på Bellavista Palace Hotel i särklass var den bästa. Hotellets wellnessavdelning är också en plats som jag skulle nyttja om jag hade bokat en längre semester. Det finns många trappsteg runt om på hotellet, också på varje våningsplan kan det vara nivåskillnader. Även om det finns hiss, så skulle det fortfarande vara utmanande om man var gångbesvärad. Men överlag är Bellavista Palace Hotel ett hotell som jag gärna återvänder till!

 

Text och bilder: Mia Snebang Jørgensen

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Bellavista Palace Hotel #God hoteloplevelse