Av Anders Holmsgaard
Lätta och läckra, kräver ingen jäsning och är perfekta att ha i frysen till mellanmålet, till picknick-korgen, kanske som en förrätt eller som tillbehör till middagen.
250 gram mjöl
250 gram fullkornsmjöl
150 gram äppelmos
2 matskedar olja
2 1/2 dl. mjölk
75 gram jäst
1 matsked socker
1 tesked salt
1 liten burk grön pesto
Rör ut jästen i lätt ljummen mjölk (fingervarm). Tillsätt äppelmos, olja, socker och salt och rör runt, därefter mjöl och fullkornsmjöl och knåda degen tills den har fått en fin konsistens.
Dela därefter degen i 2 delar och låt vila ett par minuter.
Kavla ut varje del till en kvadrat och bred ut peston jämt över degen. Degen skall därefter rullas ihop till en rulle och därefter skäras ut i ca. 1 centimeter breda bitar.
Lägg bullarna på plåten, blanda lite vatten och olja och pensla detta över pestobullarna och baka därefter i 10 minuter i 200 grader varm varmluftsugn (220 grader vanlig ugn).
Får du deg över, så blanda lite smör, kanel och socker och gör några kanelbullar.
Smaklig måltid!